Aşılama sürecinde hızlanma şart

Türkiye toplu aşılamaya en hızlı başlayan ülkelerden biri oldu. Ancak vaka artışlarının önüne geçmek ve salgını kontrol altına almak için sürecin daha hızlı işletilmesi şart. Uzmanlar teknik sorunların aşılması dışında hedeflenen kitlenin iyi belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Aşılama sürecinde hızlanma şart

Haber: Dilek Doğan

Vakaartışları, genetiği değişen virüssalgının seyrini değiştiriyor. İşte bunların önüne geçmek için toplu aşılama devam ediyor. Ancak adım adım belirlenen sürecin daha da hızlandırılması gerekiyor.

Coronavac aşısının 1. dozunu olanların sayısı 8, 2. dozunu olanların sayısı 6 milyonu aştı. Toplam aşı olanların sayısı 14 buçuk milyona yaklaştı. Çinli Sinovac şirketiyle 50 milyon dozluk yapılan anlaşma sürecinde aşılar peyderpey gelmeye devam ediyor.

Salgının bir an önce kontrol alınması normalleşmenin devam etmesi için aşılama sürecinin hızlanması şart.

Üsküdar Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, teknik sorunların dışında halkın da desteğine vurgu yaptı.

Uzbay, hedeflenen kitlenin de iyi belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan dünyanın ilk tescilli aşısı Sputnik V'nin Türkiye'de üretimi için Ankara ve Moskova yakın irtibatta. Ulusal Kanal'ın Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, gerekli koşullar sağlandığı anda Rusya'dan aşı temin edilecek:

- Sağlık Bakanlığı yaz aylarından beri Rusya'da bu aşıyı geliştiren Gamaleya Enstitüsü ile hem de aşının sahibi olan Rusya Doğrudan Yatırım Ajansı ile yakın irtibatta. Ayrıca bir Türk firması da aşının Türkiye'de üretimi için Rus tarafıyla anlaşma yaptı. Toksikoloji testleri tamamlandıktan sonra burada üretimi için de çalışmalar başladı.

Türkiye tüm bu süreçleri yakın takip ediyor ve gerekli koşullar sağlandığında, süreçler tamamlandığında alım noktasında bir engel yok.

# türkiye # koronavirüs # çin # Kovid19 # vaka # Üsküdar # artış # normalleşme # tip # salgın # virüs # kontrol # Uzman # Türkiye aşılama # Tayfun Uzbay