Erdoğan, Arınç'a Gülen ziyaretini yasakladı

Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç’ın, Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısında dershaneleri kapatma planı konusunda yine karşı karşıya geldikleri, Arınç’ın ABD’de Gülen’i ziyaret etmesini ise Erdoğan’ın engellediği iddia edildi.

Erdoğan, Arınç'a Gülen ziyaretini yasakladı

Edinilen bilgilere göre, hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, dershanelerin kapatılması konusunda tartışma yaşandı. İddiaya göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın taslağı kurul toplantısında değerlendirilirken, Arınç itirazlarını ve kaygılarını dile getirdi. Gülen’in ‘dershaneleri kapatmayalım, hükümete devredelim’ önerisini kabineyle paylaştı. Bunun üzerine önce Tayyip Erdoğan, ardından da Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çok sayıda kabine üyesi Arınç’ın dile getirdiği görüşlere itiraz etti.

Arınç’ın ABDziyareti

Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç’ı bir kez daha karşı karşıya getiren bu olay sonrası Bülent Arınç’ın ABD programının da değiştiği, gayri resmi programdaki Gülen ziyaretini iptal etmek zorunda kaldığı belirtildi. İddiaya göre Erdoğan, Bankalar Kurulu’ndaki o tartışmanın da öfkesiyle Arınç’a, ‘onun yanına gitmeyeceksin’ diyerek bu ziyareti yasakladı. Arınç ABD’ye giderken bu konuda yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen’i ziyaret etmeyi gönülden arzu ettiğini ancak bu kez ziyaret etmeyeceğini belirttikten sonra “yaşanan son olaylarla, bu ziyaretin eleştirileceğine inanıyorum” diyerek bu kararı gerekçelendirmişti. İşte AKP kaynakları bu ifadelerdeki küçük ayrıntıya dikkat çektiler. Bu tartışmanın, yalnızca iktidar partisi içinde bir görüş ayrılığı yarattığına ve Gülen hareketine karşı bir tepki oluştuğuna dikkat çeken AKP kaynakları Aydınlık’a, “Arınç’ın Gülen ile buluşmasına, bu son tartışma nedeniyle tek bir kişi eleştiri yapabilir. O da Tayyip Erdoğan. O nedenle Arınç ‘eleştirilecektim’ sözleriyle Erdoğan’ı işaret etti” şeklinde yorumladı.

Kavga bitmedi büyüyor

Erdoğan’ın katıldığı bir TV programında dershaneleri kapatma planı konusunda geri adım atmayacaklarını üzerine basa basa söylemesine rağmen, Gülen hareketinin yayın organları, her gün iktidar partisi mensubu milletvekillerini Erdoğan’ın planına karşı konuşturmaya devam ediyor. Daha önce, dershaneleri kapatacak bir kanun tasarısının Meclis’e gelmesi halinde ‘hayır’ oyu vereceğini ilan eden AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, son röportajında sözünün arkasında olduğunu söyledi. Zaman gazetesine konuşan AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da, dershanelerin büyük fonksiyonlar icra ettiğini belirterek, halka rağmen bir düzenleme yapılamayacağını vurguladı.

Başkent kulislerinde, AKP grubunda dershane kapatma planına itiraz eden ve tepkisini de çeşitli ortamlarda dile getiren 30’un üzerinde milletvekili olduğu konuşuluyor. Bu itirazcı milletvekillerinin bir çoğunun da Erdoğan’a rapor edildiği iddialar arasında yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # erdoğan # ziyaret # dershane # Arınç # Gülen # yasakladı # engelledi