Biden'den Jeff Flake'i Ankara Büyükelçisi olarak önerdi Peki Flake'nin sicilinde neler var?

Gerilimli olan Türkiye-ABD ilişkileri için Washington'dan yeni bir atama kararı gündeme geldi. ABD Başkanı Biden senatoya Eski Arizona Valisi Jeff Flake'i Ankara Büyükelçisi olarak önerdi. Atama kararına senato karar verecek. Peki, Biden'ın Ankara'da elçilik önerdiği Flake'nin sicilinde neler var?

Biden'den Jeff Flake'i Ankara Büyükelçisi olarak önerdi Peki Flake'nin sicilinde neler var?

ABD, gerilimli olan Türkiye ilişkileri için yeni bir elçiyi gündemine aldı. Karar ABD başkanı Biden'dan geldi.

Türkiye karşıtlığıyla tanınan ABD'nin mevcut Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in yerine geçecek muhtemel isim açıklandı. Biden'in senatoya önerdiği isim Eski Arizona ValisiJeff Flake oldu.

Atama, ABD'nin Türkiye'ye karşı operasyonlarına hız verdiği bir dönemde geldi. Flake de Biden'a yakın bir isim olarak tanınıyor.

Adaylığının açıklanmasının ardından Flake, bir internet sitesinde Biden'a bir teşekkür yazısı yazdı. Yazısında Flake, Türkiye'nin bir NATO müttefiki olarak stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Biden'ın büyükelçi adayı Flake, dış siyasette ABD'nin çıkarları için tek ses olmasından yana.

Flake aslında Cumhuriyetçi Parti üyesi. Ancak partisi içerisinde özellikle Trump dönemindeki muhalif çıkışlarıyla tanınıyor.

Jeff Flake'e ilişkin atama önerisi, şimdi senatonun önünde. Biden'ın adayına senatoda aynı koltuk sayısına sahip Demokratlar ve Cumhuriyetçiler'in de sıcak baktığı belirtiyor. Kabul edilmesi halinde de atama resmi olarak yapılacak.

# abd # ankara # joe biden # Jeff Flake # ankara büyükelçisi