Kumpas davalarının tek tutuklu sanığı Murat Eren davası görülecek

Kumpas davalarının ilk ayağı olan Atabeyler davasından tutuklu bulunan Pilot Binbaşı Murat Eren yarın bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Kapatılan özel görevli Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinin suç duyurusu üzerine açılan davanın ikinci duruşması yapılacak. Kumpas davalarının tek tutuklu sanığı Murat Eren’in babası Hikmet Eren oğlunun adil bir şekilde yargılanmasını istiyor.

Kumpas davalarının tek tutuklu sanığı Murat Eren davası görülecek

Kumpas davalarının tek tutuklu sanığı Kurmay Kıdemli Kara Pilot Binbaşı Murat Eren bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Eren Kumpas davalarının ilk ayağı olan atabeyler davasından tutuklu.

Askeri ve kapatılan özel görevli mahkeme tarafından 2 ayrı davada 8 yıl hapis cezası verilen Eren, "örgüt kurmak ve yönetmekle" suçlanıyor. Eren’in sahtecilik ürünü olduğu bilirkişi raporlarıyla tespit edilen CD'den dolayı yargılanacağı davanın duruşması Ankara Batı Adliyesi 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Dava, kapatılan Özel Görevli Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine açılmıştı.

Duruşmada diğer sanıklar Yunis Akkaya ve Erkut Taş’ın ifadelerinin alınması bekleniyor. Davanın ilk duruşması 26 Ocak Salı günü yapılmıştı.

Ulusal Kanal’a konuşan baba Hikmet Eren asıl suçluların yargılanmamasına isyan ediyor.

Haber: Çağla Atlı

Kamera: Uğur Marangoz​

ulusalkanal.com.tr

# murat eren