Songar'ın yeni görevi belli oldu

Yerli Songar dronları, güçlendirilen donanımı sayesinde, bomba imha görevi icra edebilecek. "Yüksek güçlü lazer" sistemiyle donatılan Songar, 17 Ağustos'ta başlayacak olan 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, birçok stantta yerini alacak.

Songar'ın yeni görevi belli oldu

Türkiye'nin ilk silahlı drone sistemi Songar'ın yeni misyonu belli oldu. "Yüksek güçlü lazer" sistemiyle donatılan Songar, bomba imha görevlerinde kullanılacak.

Songar, 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2021'de tanıtılacak. Songar'ın misyon ve kabiliyetleri ziyaretçilerle buluşacak.

Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, Songar'a ek olarak, yeni, faydalı yükler eklemeyi düşündüklerini aktardı. Makine ve Kimya Endüstrisi üretimli MPT-55 tüfeğini Songar'a entegre ettiklerini aktaran Düzgün, başarılı atışlar elde ettiklerini söyledi:

- Farklı silahları Songar'a entegre edebileceğimizi gördük. 5,56 mermisi olmayan ülkeler 5,45 yapıp yapamayacağımızı sormaya başladılar, bu kabiliyeti kazandık. Bu sefer bir alanı bir mühimmatla nasıl yok edebiliriz üzerinde durduk. Yakın zamanda 6 tamburlu bir bomba atarla çalışıp göreve hazır hale getireceğiz. Troy Teknoloji Savunma ile bir araya gelerek 'Songar'a roket entegre edebilir miyiz?' diye çalıştık. Ar-Ge faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu çalışmalar sonunda atışlarımızın başarılı olacağını düşünüyoruz.

İki ülkeye ihracat yapma girişimi olduğunu ifade eden Düzgün, "Bu iki ülkeye odaklanmış durumdayız. Bu sene içinde imzalamayı bekliyoruz." dedi.

Ayrıca Songar için geliştirilen elektro-optik alanındaki faydalı yükler, İnsansız Kara Araçlarına da ekleniyor.

# savunma sanayi # Songar # dron # yerli # ıdef