MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''İsrail yaptıklarının bedelini ödemelidir''

Kudüs'ü hedef alan İsrail saldırlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de tepki geldi. Somut ve caydırıcı adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını önerdi. MHP liderinin gündeminde Millet İttifakı'nın HDP ile kurduğu iş birliği de vardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''İsrail yaptıklarının bedelini ödemelidir''

İsrail’in saldırısı, HDP ve erken seçim tartışmaları… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç ve dış politikaya ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

''İSRAİLBEDELİNİ ÖDEMELİ''

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, Filistin'i işgal eden İsrail’e karşı somut adımlar atılması gerektiğini belirtti.

- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil toplanma kararı yeni bir oyalama sürecini başlatmamalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı’yla Arap Ligi’nin somut ve caydırıcı adımlar atması, Filistin’in kanayan yarasını pansuman tedavilerle geçiştirmekten uzak durması yegane öncelik olmalıdır. İsrail yaptıklarının bedelini ödemelidir. Uluslararası Ceza Mahkemesi zulmün hesabını İsrail devletinden sormak mecburiyetindedir.

MHP'DEN MİLLET İTTİFAKI'NA HDP TEPKİ

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi savunan CHP ve İyi Parti’ye de tepkiliydi Bahçeli.

- CHP’nin Dersim isyanından özür dileme sırasına girmesi, yüzleştik helalleştik hezeyanları bir bakıma aziz Atatürk’ün eserlerine ve emanetlerine tam bir ihanet olarak karşımızdadır. Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi siyasal hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak tanımlaması terör örgütüyle suç ortaklığını teşhir etmiştir. “HDP’ye hakaret edilerek toptan Kürtlere hakaret ediliyor” diyebilecek kadar gözünü ve gönlünü karartan, İP’in başkanı, bölücülüğün yeni reklam yüzü olarak sivrilmiştir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin geciken kapatma davasını tekrar açması gereken şu günlerde, CHP ile İP’ten PKK aparatına övgüler yükselmesi esasen şühedaya hakarettir.

''ERKEN SEÇİM DAYATMASI BEYHUDE ÇABADIR''

MHP Lideri Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden'ın iktidarı sonrasında Millet İttifakı'nın artan erken seçim çağrılarına da değindi.

- Türkiye’nin erken seçim gündemi olmamasına rağmen; ısrarla, inatla, iddiayla seçim olacak diyenler sadece hayallerinin oyuncağı değil, aynı zamanda kirli maksatlarının da esiridir. Tezvirat müelliflerinin erken seçim dayatması beyhude çabadır. CHP, İP ve gizemli ortakları HDP’nin eşzamanlı olarak güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’le ilgili çağrıları akıl tutulması, siyasi tükenmişliktir.

# chp # pkk # mhp # hdp # İyi Parti # israil # devlet bahçeli # erken seçim # filistin # millet ittifakı # Kudüs # Biden # tepki # joe biden # bedel # ABD Başkanı Joe Biden # Uluslararası Ceza Mahkemesi # millet ittifakı hdp # PKKnın siyasi uzantısı HDP # mhp devlet bahçeli # chp iyi parti hdp # chp erken seçim