Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: ''Öncü göstergeler 2021'in 2. çeyreğinde daha yüksek büyümeye işaret ediyor''

Türkiye ekonomisi, 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ikinci çeyrekten beklentilerini açıkladı. Haziran ayında ihracatın yüzde 47 arttığını söyleyen Bakan Varank, ''Öncü göstergeler, ikinci çeyrekte çok daha yüksek bir büyümenin gerçekleşeceğine işaret ediyor.'' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: ''Öncü göstergeler 2021'in 2. çeyreğinde daha yüksek büyümeye işaret ediyor''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Edirne Valiliğince müze haline getirilen Edirne Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi'nin açılışında konuştu.

''CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK İHRACAT RAKAMLARI''

Kovid-19 salgının tüm dünyadaki ekonomik sistemi alt üst ettiğini ifade eden Bakan Varank, şunları kaydetti:

- Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız liderliğinde sağlık ve ekonomi arasında iyi bir denge kurarak etkili politikalar uyguladık. Bu sayede, dünya ekonomisinde ciddi daralmalar yaşanırken Türkiye ekonomisi pandemi yılında dahi büyümeyi başardı.

- 2021’in ilk çeyreğine baktığımızdaysa yüzde 7 gibi ciddi bir büyüme performansı görüyoruz. Öncü göstergeler 2021’in ikinci çeyreğinde çok daha yüksek bir büyümenin gerçekleşeceğine işaret ediyor.

- İSO Satın Alma Yöneticileri Endeksi haziran ayında 2 puan artarak, tekrar eşik değerin üzerinde 51,3 seviyesine yükseldi. Büyümenin, sanayi sektörümüzün liderliğinde üretim, istihdam ve ihracat odaklı geliştiğini görmek bizi ayrıca memnun ediyor.

- Bakınız haziran ayında ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 47 oranında artarak 19,8 milyar dolar oldu. Yılın ilk 6 ayındaki toplam ihracatımız ise yüzde 40‘lık bir artış ile 105 milyar dolara ulaştı. Bu rakamlar Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatları olarak kayıtlara geçti.

# Edirne # mustafa varank # büyüme # Edirne Valiliği # Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank # Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı # ekonomik büyüme # Trakya Kalkınma Ajansı # ekonomik büyüme tahmini # büyüme tahmini