İşçi Partisi'nin 18 yıl önce açıkladığı gerçek yeniden gündeme oturdu

"Abramowitz, Tayyip'i Erbakan'ın yerine hazırlıyor. Erdoğan Başbakan Abdullah Gül de Dışişleri Bakanı olacak!" İşçi Partisi'nin 20 Ekim 1996'da açıkladığı bu gerçeği AKP'ye yakın gazetecilerden Abdurrahman Dilipak 18 yıl sonra itiraf etti. Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Dilipak'ın kendisine "AKP Dışgüçlerin projesidir" dediğini ve iktidar vaadettiğini belirtti...

İşçi Partisi'nin 20 Ekim 1996'da açıkladığı AKP'nin ABD projesi olduğu gereçeği 18 yıl sonra teyit edildi. Hem de AKP'ye yakın kimliğiyle bilinen gazeteci Abdurrahman Dilipak tarafından.

Konu Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'nın evinde yapılan bir toplantıda Abdurrahman Dilipak'ın kullandığı ifadeleri açıklamasıyla gündeme geldi.

Karslı, ABD'nin AKP'ye vaadediklerini de Dilipak'ın ağzından sıraladı.

ABD'nin ılımlı islam projesini Türkiye'nin gündemine 18 yıl önce İşçi Partisi taşımıştı. Aydınlık Gazetesi'nin konuyu manşetine taşımasının ardından 16 Şubat 1997'de Cumhuriyet Gazetesi'ne röportaj veren Doğu Perinçek de projenin ayrıntılarını açıkladı.

"ABD Tayyip Erdoğan'ı Başbakan, Abdullah Gül'ü de Dışişleri Bakanı yapacak. CIA'nın yan kuruluşlarından Rand Corporation'ın yayın organında da bu yazıldı."

Öyle de oldu. Bu açıklamalarda 5 yıl 8 ay sonra yani 3 Kasım 2002 tarihinde Tayyip Erdoğan Başbakan ve Abdullah Gül de Dışişleri Bakanı oldu... Erdoğan'ın Başbakanlık koltuğuna oturtanlar AKP'ye de bir görev vermişti. Erdoğan o görevi 34 ayrı yerde dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # abdullah gül # tayyip erdoğan # Doğu Perinçek # işçi partisi # aydınlık # abdurrahman dilipak # Abramowitz