Türk jimnastiği tarihinde bir ilk: Ferhat Arıcan bronz madalya kazandı

Tokyo Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam ederken artistik jimnastik paralel bar kategorisinde finalde yarışan milli sporcu Ferhat Arıcan, oyunu üçüncü olarak tamamladı. Arıcan, Türk jimnastiğinin ilk olimpiyat madalyasını elde etmiş oldu.

Türk jimnastiği tarihinde bir ilk: Ferhat Arıcan bronz madalya kazandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda artistik jimnastikte son gün final müsabakaları yapıldı.

Paralel bar aletinde finalde mücadele eden Ferhat Arıcan, ilk sırada performans sergiledi. İyi bir seri çıkaran ve sorunsuz bitiriş yapan milli jimnastikçi, 15.633 puan aldı.

Ferhat Arıcan, bu derecesiyle 8 sporcu arasında 3. oldu ve bronz madalya kazandı. Bu başarı, Türk jimnastik tarihinde gelen ilk madalya olarak tarihe geçti.

Çinli Jingyuan Zou 16.233 puanla altın, Alman Lukas Dauser ise 15.700 ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ariake Jimnastik Merkezi'nde yapılan final müsabakaları sonrasında ödül töreni düzenlendi. Milli sporcu Ferhat Arıcan, törende Türkiye'nin jimnastikteki ilk olimpiyat madalyasını boynuna taktı.

Ferhat, madalyanın sevincini tribünde kendisini destekleyen Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, federasyon yetkilileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlileriyle paylaştı.

# 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları # Tokyo 2020 # olimpiyatlar # gençlik ve spor bakanlığı # madalya # jimnastik # tokyo olimpiyat oyunları # Ferhat Arıcan # Olimpiyat madalyası