Aydınlık yazmıştı! Kumpası araştıran savcı dosyayı bıraktı!

ERGENEKON kumpası soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın da görev yeri değiştirildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından açıklanan yaz kararnamesiile Bayhan, İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevlendirildi.

Aydınlık yazmıştı! Kumpası araştıran savcı dosyayı bıraktı!

Aydınlık, Bayhan’ın Ergenekonkumpası soruşturma dosyasını bırakmak istediğini 24 Mayıs’ta manşetine taşımıştı. “Bize uzanır korkusu” başlığıyla yapılan haberde, Bayhan’ın dosyada tek savcı olarak çalıştığı belirtilerek ilerleme kaydedilmemesinin siyasi baskılardan kaynaklandığı vurgulanmıştı.

Haberde, “Adliye kaynakları, AKP’nin kumpas soruşturmalarının kapsamlı yapılmasına karşı olduğunu belirtirken, yaşanan gelişmeyi de şöyle açıklıyor: Ergenekon, Odatv, Balyoz gibi tertipleri AKP cemaat eliyle yaptı. AKP, kumpas soruşturmalarının kendisine uza nacağından korkuyor. Bu yüzden de soruşturmaların derinleştirimesini istemiyor. İktidar soruşturmalarla ilgili tavrını seçim sonuçlarına göre belirleyecek” denilmişti.

Haberde Bayhan’ın dosyayı bırakacağı da şöyle açıklamıştı: “AKP’nin baskısı nedeniyle soruturmaların önünün kesilmesi de savcıları zor durumda bırakıyor. Savcı Bayhan’ın izinden döndükten sonra dosyadan çekileceği ge len bilgiler arasında... Bayhan’ın İstanbul Anadolu Adliyesi’ne tayin isteyeceği belirtiliyor.”

# AKP # ergenekon # cemaat # hsyk # savcı # kumpas # dosya # bıraktı # mesut erdinç bayhan