Erdoğan'ın 2015 planı

Partili 4 vekiline türban taktırıp TBMM genel Kurulu’na sokan Erdoğan’ın, bu hamleyi, gelecek dönem vekil yapmayı planladığı kızı Sümeyye Erdoğan için gerçekleştirdiği iddia edildi. Erdoğan’ın bir başka planının da, bir sonraki genel seçimlerden sonra şayet hükümeti kurabilirse, bakanlık koltuklarından birine türbanlı bir kadını oturtmak!

Erdoğan'ın 2015 planı

Tayyip Erdoğan’ın, partisinin dört milletvekiline türban taktırıp TBMM Genel Kurulu’na sokması ile ilgili siyasi kulislerde, ilginç iddialar dile getiriliyor. İddiaların en çarpıcı olanıysa, Erdoğan’ın bu türban atağını, kendi kızı için yaptırdığı…

Remzi Gür’ün sağladığı finansla, eğitimini ABD’de tamamlayan Sümeyye Erdoğan, İngiltere’deki yüksek lisansının ardından yaklaşık üç yıldır babasının gölgesi gibi, siyaset arenasında. Partide resmi bir görevi olup olmadığı bilinmemekle birlikte, babasına ‘kişisel danışman’ sıfatıyla eşlik ediyor ve yurt içi ve yurtdışındaki birçok resmi yarı resmi buluşmada Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alıyor. İddialara göre Erdoğan, kızını gelecek seçimlerde milletvekili seçtirme planları yapıyor. Erdoğan, kızı Sümeyye’nin başını da açtıramayacağından, kızı seçilmeden önce türbanı TBMM’ye yerleştirme planını devreye soktu.

Sırada, A Takımı var

Bunun yanı sıra AKP kulislerinde, Erdoğan’ın türbanlı parti yöneticilerinden de bazılarını gelecek dönem milletvekili yapmak istediği, bu nedenle türbanı TBMM’ye şimdiden soktuğu iddiası da kulaktan kulağa yayılıyor. Partinin 51 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK)’nun 13 üyesi kadın ve bunların 7’si de türbanlı. Bu 7 türbanlı MKYK üyesi ise, örgüt içinde önemli ölçüde etkin isimler ve aralarında, Sema Kırcı, Hasibe Özlem Çepni, Çiğdem Erdoğan Atabek ve partide ‘Erdoğanların gelini’ diye anılan Asuman Erdoğan da yer alıyor. Bu MKYK yelerinden bazılarının, uzun süredir “partide bu kadar emeğimiz var, artık karşılığını alalım! Neden türban sorununu hala çözemedik, biz neden milletvekili olamıyoruz?” diye yakın çevrelerine sitem ettikleri ve bunların da Erdoğan’ın kulağına kadar ulaştığı söyleniyor.

Fatma Şahin planı

Bir başka iddiaya göre de Erdoğan’ın yeni hedefi en geç 2015 yılındaki seçimlerde, türbanlı birini, bakanlık koltuklarından birine oturtmak! Bu bakanlığın da büyük olasılıkla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olması hesapları yapılıyor.

Erdoğan’ın, bu kapsamda mevcut bakan Fatma Şahin’i Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterip, seçilmesi halinde yerine emanetçi bir bakan atamayı planladı belirtiliyor. Erdoğan’ın planı, istediği şekilde ilerlerse, 2015’teki genel seçimler sonrasında TBMM’ye girecek türbanlı isimlerden birinin bakanlık koltuğuna oturması gündeme gelecek.

Aydınlık

# meclis # erdoğan # plan # türban # 2015