Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den yeni kışkırtma: Bu kez milli takım formasını kullandı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaklaşan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) öncesi formalı bir kışkırtmaya imza attı. Zelenskiy, üzerinde Kırım'ın da dahil olduğu ülke haritasının bulunduğu formalı bir pozunu Instagram hesabından paylaştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den yeni kışkırtma: Bu kez milli takım formasını kullandı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, üzerinde Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın dahil olduğu ülke haritası bulunan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) formasının, ülkeyi birleştiren özellikleri barındırdığını belirtti.

Instagram hesabından milli takım formasını elinde tuttuğu bir fotoğraf paylaşan Zelenskiy, yeni tasarımın kendisini memnun ettiğini aktardı. Formanın Ukraynalıları birleştiren özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Ülkemiz bir ve bölünmezdir. Kırım Ukrayna'dır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Futbol Federasyonu, EURO 2020 için üzerinde Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın da dahil olduğu ülke haritası bulunan milli takım formasını tanıtırken, bu durum iki ülke arasında krize neden olmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, hazırlanan formanın, Rusya'ya ait Kırım'ı Ukrayna toprağıymış gibi gösteren imkansız bir illüzyon yaratma çabası olduğunu kaydetmişti.

# rusya # 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası # EURO 2020 # Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy # forma # Ukrayna Rusya # kırım rusya # Maria Zaharova # Ukrayna Kırım # Rusya Maria Zaharova