EFT ücretlerinde yeni düzenleme

Bankalara ödenen yüksek masraf ücretleri üzerine yeni düzenlemeye gidildi. Banka müşterilerinden alınan ücret ve komisyonlarda masraflar düşürüldü. EFT ücretleri sınırlandırıldı. İşte yeni düzenleme...

EFT ücretlerinde yeni düzenleme

Vatandaş, 2019'da bankalara 65,6 milyar lira "masraf" ödedi. Bu durum ekonomi yönetimini harekete geçirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Merkez Bankası, bankaların alabileceği ücret ve komisyonları yeniden düzenledi. Yapılan düzenleme, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Banka ücret ve komisyonları kısıtlandı. Alınan masrafların sayısı 2 bin 400 kalemden 51 adede düşürüldü.

Bu haber sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak değerlendirmede bulundu. Albayrak, "Şikayetler vardı, standart getirildi" dedi.

Tek düzenleme bu değildi. Bankalar tarafından hem ticari hem de finansal tüketicilerden alınan EFT ücretlerine üst sınır getirildi.

Buna göre, bin liranın altındaki mobil EFT işlemlerinden alınabilecek ücret 1 lirayı, ATM'den yapılan işlemlerde ise 2 lirayı geçemeyecek. EFT'de tutarının, bin lira ila 50 bin lira arasında olması halinde ise 2 lira, 5 lira ve 10 lira düzeyinde işlem ücreti alınacak.

Söz konusu düzenlemeler, 1 Mart 2020'den itibaren yürürlüğe girecek.

ulusal.com.tr

# EFT