AHEF İkinci Başkanı Eryazgan şehit hekim babaları andı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu(AHEF) İkinci Başkanı Yusuf Eryazgan, Babalar Günü hakkında bir yazı kaleme alarak, koronavirüs salgınında hayatlarını kaybeden doktorları andı.

AHEF İkinci Başkanı Eryazgan şehit hekim babaları andı

AHEF İkinci Başkanı Yusuf Eryazgan, koronavirüs salgını nedeniyle hayatlarını kaybeden hekim babaları yazdığı bir yazı ile andı.

Koranavirüs salgını ile verilen savaşta şehit olan doktorlarımızı, sağlık çalışanlarımızı unutmayan Eryazgan'ın yazısı şöyle;

Bugün Babalar Günü. Birçok kişi için her yıl olduğu gibi kimi zaman özenle seçilen hediyelerin verilerek kimi zaman içten sıcacık bir gülümseme ile kucaklanıp yanağına kondurduğu bir öpücükle kutlanan, tatlı sıcak kahvaltı sohbetleri ile keyiflenilen bir Babalar Günü işte. Babası hayatta olmayanlar veya uzaklarda yaşayanlar için ise her yıl olduğu yüreği bir kez daha burkularak onların tatlı hatıralarında yaşamaya, anmaya çalıştığı bir gün işte.

Bu gün bu yıl ne yazık ki bazı çocuklarımız, babalarının kollarında bulduğu huzuru, güveni, sıcaklığı ilk kez yaşayamayacaklar. Maalesef bazı babaların gözleri yollarını bekledikleri oğullarında kalacak. Evlat kokusunu ilk kez duyamayacaklar bu yıl. Aylardır yaşadığımız zorlu salgın hastalık sürecinde kahramanca mücadele eden, görevlerini yetine getirirken bu hastalığa yakalanıp hayatlarını kaybeden hekimlerimiz Dr. Yavuz Kalyacı, Dr. Erdinç Şahin, Dr. Cemil Taşcıoğlu, Dr. Salih Cenap Çevli, Dr. Muharrem İdiz, Dr. Nuri İdiz, Dr. Galip Berkan Dingiloğlu, Dr. Uğur Ertuğrul, Dr. Ahmet Cevdet Çitoğlu’nun çocukları bu yıl Babalar Günü'nü ilk kez acılı, üzgün ve buruk bir şekilde ilk kez babaları olmadan geçirecekler. Huzur buldukları gülüşlerini göremeyecekler, kucaklayıp kokularını içlerine çekemeyecekler, bir daha oyunlar oynayamayacaklar mesela. Hepimiz adına verdikleri bu savaşta onların evlatları en ağır bedeli ödedi ve ödemeye devam edecekler. Ama bu ilk babalar gününde acılarını bir nebze de olsa hafifletebilmek için yanlarında olabilsek, sesimizi duymalarını sağlayabilsek, yalnız olmadıklarını hisettirebilsek ne mutlu bize.Toplum sağlığını korumaya çalışırken hayatlarını kaybeden tüm meslektaşlarımızın emanetleri olan evlatlarına sahip çıkabilirsek ne mutlu bize.

Biliyoruz ki acılar da paylaşarak azılır, kahramanca mücadale eden bu uğurda hayatlarını kaybeden tüm hekimlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Gözleri arkada kalmasın. Ülkemizin, çok zamansız geride bıraktıkları evlatlarına sahip çıkacağından emin olarak, her an aynı kaderi paylaşabileceğimizin bilinciyle, biz geride kalan meslektaşları olarak mücadeleye devam edeceğiz .

Bu Babalar Günü de biz hekimler için böyle oldu. Daha güzel sağlıklı yarınlar tüm babaların ve çocuklarının olsun.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # babalar günü # Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu # Yusuf Eryazgan