Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS açıklaması

Bu yıl TEOG yerine getirilen LGS'nin gelecek yıl da uygulanacağı açıklandı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 3 yılı kapsayan bir eğitim haritası hazırlandığını, ilk planın ekim ayında açıklanacağını duyurdu.

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin ter döktüğü Liseye Giriş Sınavı'nın sınavı gelecek yıl da yapılacak.

TEOG yerine getirilen sınavın kaldırılması planlanıyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'nin gelecek yıl da yapılacağını açıkladı.

Bakan Selçuk, sınav öncesi yapılacak hazırlıklar belirsizlikleri azaltmaya çalışacaklarını söyledi.

Amacımız bir değişiklik olacaksa bu kuralı yeni başlayana koymak, ortada olana yeni kural getirmek değil. Müfredat değişikliği hangi bölgede neye ihtiyaç varsa ona göre olmalı. Bu durum küçük düzenlemelerle düzeltebiliriz. Müfredatın tamamını değiştirmek gibi bir durum ise söz konusu değil.

Müfredat değişikliği hakkında da konuşan Selçuk, öncelikli konunun değişiklik yapmak değil öğretmenleri geliştirmek olduğunu belirtti.

Müfredatın tamamını değiştirmek gibi bir durum ise söz konusu değil. Çünkü bizim konumuz müfredat değil, öğretmenler. Öğretmenlere daha çok yatırım yapmalı, onları ihmal etmemeliyiz. Usta bir öğretmene siz hangi müfredatı verirseniz verin o çocukların anlayacağı şekilde dersini anlatır.

Selçuk önümüzdeki 3 yılı kapsayan bir yol haritasına sahip olduklarını ve bu planın ayrıntılarını Ekim ayı içinde açıklayacaklarını ifade etti.

ulusal.com.tr

# Ziya Selçuk # teog # lgs # Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk