Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan... 6 Mayıs 1972'de idam edilen 3 fidan, 45'inci ölüm yıldönümlerinde unutulmadı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'da anma törenleri düzenlendi. İstanbul'da 68'liler Birliği, TGB ve Vatan Partisi Dolmabahçe'ye yürüdü; Amerika'nın 6. filosunun denize döküldüğü yerde 3 fidan için açıklama yapıldı.

6 Mayıs 1972'de idam edildi, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan. Türkiye onları 3 fidan olarak bağrına bastı.

3 genç devremcş "Tam bağımsız Türkiye" yoluna can verdi.

3 Fidanın Ölümlerinin 45. yıl dönümünde yurt genelinde anmalar yapıldı.. Sabahın erken saatlerindeki ilk anma Başkent'teydi.

Çok sayıda vatandaş Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Karşıyaka Mezarlığı'ndaydı. 3 mezar da ayrı ayrı ziyaret edildi, karanfiller bırakıldı..

İstanbul'daki anmadaysa 68'lier Birliği, Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi üyeleri, İstanbul Teknik Üniversitesi önünden Dolmabahçe'ye kadar yürüdü..

68'lilerin Amerikan 6. Filo askerlerini denize döktüğü yerde açıklama yapıldı.

Bi diğer anma da Antalya'daydı.. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Deniz Gezmiş ve diğer 68 önderlerinin bugün konumlanacakları yeri işaret etti.

Cengiz, Amerikan emperyalizmine karşı Türk Gençliğinin talebini açıkladı.

Deniz'ler içinde İzmir'de de anma düzenlendi. Deniz Gezmiş'in mücadele arkadaşı Kamil Dede lise öğrencilerine anlattı 3 fidanı...

ulusalkanal.com.tr

# deniz gezmiş # Yusuf Aslan