ABD'de 5 yıl sonra üçlü zirve: ABD, Kanada ve Meksika liderleri bir araya geldi

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika liderleri 5 yıl aradan sonra ilk kez bir araya geldi. Liderler, Kovid-19 salgını, göç, kalkınma ve güvenlik alanlarında iş birliği mesajı verdi.

ABD'de 5 yıl sonra üçlü zirve: ABD, Kanada ve Meksika liderleri bir araya geldi

ABD, Kanada ve Meksika liderleri, 5 yıl aranın ardından yeniden bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahipliğinde Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, üçlü bir zirve gerçekleştirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, zirvede Kuzey Amerika ülkeleri arasında iş birliğine vurgu yapıldı.

Liderler, Covid-19 ile mücadele, küresel sağlığın geliştirilmesi, rekabetçiliğin düzenlenmesi, eşit büyüme, göç ile bölgesel mücadele gibi konularda ortak somut adımlar atılması konusunda mutabık kaldı.

Küresel uyuşturucu kaçakçılığı konularında da adım atılması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda, 3 ülke arasında tedarik zinciri konusunda koordinasyon mekanizması kurulması kararlaştırıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump üç ülke liderlerinin yaptığı zirveleri sonlandırmıştı.

# abd # güvenlik # Kanada # iş birliği # meksika # joe biden # salgın # Amerika Birleşik Devletleri # kovid 19 # ABD Başkanı Joe Biden # Göç # Kanada Başbakanı Justin Trudeau # kalkınma # Kuzey Amerika # Justin Trudeau # Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador