Dünyada Omikron alarmı

Kovid-19'un Omikron varyantı Avrupa'da Belçika, İngiltere, Almanya ve italya'dan sonra şimdi de Avustralya'da görüldü. Dünyada yayılan varyant ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama geldi. Türkiye'de Omikron varyantının görülmediğini belirtti. Öte yandan dünya çapında tedbirler sıkılaştırılıyor. Çoğu ülkede giriş çıkışlar istisnai durumlar dışında kapatıldı.

Dünyada Omikron alarmı

İlk kez Güney Afrika'da tespit edilen Covid-19'un yeni varyantı Omicron dünya genelinde paniğe yol açtı.

Varyant, Avrupa'da Belçika, İngiltere, Almanya ve italya'dan sonra şimdi de Avustralya'da görüldü.

Omicron varyantının tespit edilmesinin ardından Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülke başta Güney Afrika olmak üzere birçok Afrika ülkesine seyahat yasağı getirdi.

Türkiye, Güney Afrika Cumhuriyeti, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'ye 27 Kasım'dan itibaren seyahat kısıtlaması uygulama kararı almıştı.

"OMİCRON VARYANTINA RASTLANMADI"

Artan endişeler üzerine Bakan Koca'dan açıklama geldi:

- Farklı ülkelerde ortaya çıkan varyantlara bağlı gelişmeleri izliyor ve ülkemizin dışarıyla teması konusunda önlem alıyoruz. Gündemde olan Nu (omicron) varyantına karşı en erken önlem alan ülkelerdeniz. Türkiye’de en yaygın varyant Delta varyantıdır. Nu varyantına rastlanmamıştır.

Türk Hava Yolları, yeni tip koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle seyahat kısıtlaması uygulanan Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Türk vatandaşları için Cape Town ve Johannesburg kentlerinden tahliye uçuşu yaptı. Türkiye'ye dönmek isteyen 41 yolcu İstanbul’a getirildi.

Bu kişiler, aşılı olma ya da son 180 günde hastalığı geçirme durumuna bakılmaksızın, ücretlerini kendileri karşılamak kaydıyla valiliklerce belirlenecek mekanlarda 14 gün süreyle karantinaya alınacak.

Sağlık yetkilileri, Güney Afrika'dan Avustralya'nın Sydney kentine gelen 2 kişide Omicron varyantının görüldüğünü bildirdi.

Söz konusu yolcuların, Katar Havayolları vasıtasıyla Doha üzerinden ülkeye ulaştığı kaydedildi.

OMİKRON VARYANTI ENDİŞESİYLE ÖNLEMLER SIKILAŞTIRILDI

Ülkeler Omicron varyantı endişesiyle önlemleri sıkılaştırdı.

İsrail, gündemdeki Omicron varyantına karşı, yabancıların ülkeye girişinin istisnalar dışında yasaklandığını duyurdu.

Kuveyt'te Omicron'un tespit edildiği 9 Afrika ülkesine seyahat yasağı uygulayacağını duyurdu. Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Lesoto, Esvatini, Zambiya ve Malavi'ye seyahat yasağı getirildi. Bu ülkelerden kargo uçakları hariç doğrudan ticari uçuşların durdurulmasına karar verildi.

Diğer bir seyahat kısıtlaması da İran'dan geldi. İran'da Güney Afrika ülkelerinde ortaya çıkan varyant nedeniyle 6 Afrika ülkesine seyahat kısıtlaması getirdi.

Öte yandan İngiltere'de ortaya çıkan Omicron varyantının ardından hükümet, yeniden kapalı alanlarda maske takma zorunluğunu getirdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede iki Omicron vakasının görülmesi üzerine, basın toplantısı düzenledi.

Bilim insanlarına ne ile uğraştıklarını öğrenmeleri için zaman kazandıracak bazı önlemler" almak zorunda olduklarını,belirten Johnson, toplu ulaşım araçları ve marketler gibi kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun da geri getirildiğini söyledi.

# ingiltere # almanya # avustralya # fahrettin koca # kovid 19 # Belçika # alarm # zimbabve # mozambik # kovid 19 haberleri # varyant # Botsvana # omicron # kovid 19 omicron varyantı # güney afrika cumhuriyeti # namibya