ABD Orta Doğu Koordinatörü McGurk Irak'ta: Irak Cumhurbaşkanı Salih ile bir araya geldi

Irak Cumhurbaşkanı Salih, ABD Başkanı Biden’ın Ortadoğu Koordinatörü McGurk ile görüştü. Görüşmede, muharip kuvvetlerin Irak’tan çekilmesi konusu ele alındı.

ABD Orta Doğu Koordinatörü McGurk Irak'ta: Irak Cumhurbaşkanı Salih ile bir araya geldi

Koalisyon güçlerine bağlı muharip kuvvetlerin Irak’tan çekilmesinin ardından Bağdat’a giden ABD Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldi.

Irak Cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre, görüşmede, ABD öncülüğündeki Koalisyonun muharip güçlerinin ülkedeki görevlerinin sona ermesiyle terörle mücadele konuları ele alındı.

Berhem Salih, bölge ülkelerinin güvenlik ve istikrarının sağlanmasında Irak’ın önemli ve merkezi bir rolü olduğunu söyledi.

Irak'ta DEAŞ ile mücadele bahanesiyle koalisyon güçlerine bağlı 2 bin 500 Amerikan askeri görev yapıyordu. ABD Başkanı Joe Biden, ABD ordusuna bağlı muharip güçlerin yılsonuna kadar Irak'tan ayrılacağını duyurmuştu. Muharip kuvvetler ülkeden çekilse de eğitim ve danışmanlık desteği adı altında ABD ve koalisyon güçlerinin Irak’ta askeri varlığı devam ediyor.

# abd # deaş # terör # koalisyon # ırak # Irak DEAŞ # Biden # joe biden # abd ordusu # berhem salih # Brett McGurk # Mcgurk