Kadıköy'deki bıçaklı saldırının ardından Metro İstanbul'dan X-Ray açıklaması

İstanbul Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırı girişiminin ardından güvenlik önlemleri tartışma konusu olmuştu. Konuyla ilgili Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy açıklamalarda bulundu. Soy, X-Ray cihazlarının özellikle bomba, silah gibi şeylere duyarlı olduğunu ifade etti.

Kadıköy'deki bıçaklı saldırının ardından Metro İstanbul'dan X-Ray açıklaması

24 Kasım'da İstanbul Kadıköy- Tavşantepe metrosunda yaşanan bıçaklı saldırı girişimi büyük korku ve panik yaratmıştı.

Metroda maskeden dolayı tartışma çıkmış ve Emrah Yılmaz tartıştığı kadın yolcuya bıçak çekip, tehdit ve hakaret etmişti.

Senanur Damgacı'ya bıçak çeken saldırgan Emrah Yılmaz'ın 20 ayrı suçtan suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı. Gece saatlerinde gözaltına alınmıştı.Adliyeye sevk edilen Yılmaz için tutuklama kararı çıktı.İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturmayla görevlendirilen kadın savcının "Bu saldırı tüm kadınlara yöneliktir"ifadelerini kullanması da dikkat çekmişti.

Saldırgan 25 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Metrodaki bu görüntüler üzerine metroda güvenlik önlemleri tartışma konusu olmuştu.Konuyla ilgili Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy açıklamalarda bulundu.

- Bu metal dedektörlerinin belli bir hassasiyet ayarı seviyesi var. Bu kontrol özellikle bomba gibi, silah gibi şeylere duyarlı. Terör riskine karşı konmuş bir önlem bu, vandalizme karşı engelleyici bir unsur değil. Algıda bir karışıklıktan, insanlar orada metal dedektörlerini gördükleri için havaalanları ve uçak standartlarıyla karıştırıyorlar. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde hiçbir kentinde girişte güvenlik kontrolü yapılmaz.

# kadıköy # Metro İstanbul # bıçaklı saldırı # xray # Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy # Özgür Soy