Rus lider Putin: ''Endişe duymamamız mümkün değil''

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın NATO'ya katılma ihtimalinden endişe duyduklarını söyledi. Rus lider, ''Ukrayna’nın NATO’ya katılma ihtimalinden endişe duymamamız mümkün değil'' dedi.

Rus lider Putin: ''Endişe duymamamız mümkün değil''

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Soçi'de bir araya geldi. Putin, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Putin, Ukrayna’nın NATO’ya katılma ihtimalinden ötürü endişe duyduklarını söyledi:

İttifakın doğuya doğru genişlemekle, Rusya'ya karşı çatışmacı bir siyaset izlediğini ifade etti.

Putin, NATO’nun doğuya yönelik genişlemesi olasılığına yönelik eleştirilerde bulundu:

- Ukrayna’nın NATO’ya katılma ihtimalinden endişe duymamamız mümkün değil. Ukrayna NATO’ya girerse, ardından Ukrayna’ya bizim için tehdit oluşturacak silah sevkiyatları başlar.

ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeyi ise "açık ve yapıcı" olarak niteleyen Putin, çatışma istemediklerini belirterek, Moskova'nın güvenlik bağlamındaki önerilerini bir hafta içinde Washington'a ileteceklerini söyledi.

MOSKOVA: ''FRANSIZ SAVAŞ UÇAKLARINA ÖNLEME YAPILDI''

Biden-Putin görüşmesinde diplomasi kanalları açık bırakıldı ancak taraflar sahada teyakkuz halinde. Moskova, Karadeniz'de Fransız savaş uçaklarına önleme yapıldığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Biri Rafael diğeri Miraj-2000 model iki savaş uçağının Rusya hava sınırlarını ihlal etmesinin önüne geçildi." denildi.

# rusya # Putin # silah # nato # vladimir putin # Ukrayna NATO # Rusya Ukrayna # Rusya NATO