Omikron varyantı dünyayı sarıyor: 3 ülkede daha görüldü

Omikron varyantı dünyada yayılmaya devam ediyor. Arjantin, Rusya ve Nepal'de ilk kez Omikron varyantı görüldü. Japonya'da ise vaka sayısı 3'e çıktı. Danimarka'da görülen Omikron varyantı vakaları iki günde üçe katlandı.

Omikron varyantı dünyayı sarıyor: 3 ülkede daha görüldü

Tüm dünyada Omikron varyantı endişesi yaşanıyor. Ülkeleri bir kez daha alarma geçiren Omikron, yayılımını sürdürüyor. Arjantin, Rusya ve Nepal'de ilk kez görüldü.

Arjantin'de Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Güney Afrika'dan 30 Kasım'da ülkenin orta kesimlerindeki San Luis eyaletine dönen bir kişide, Omikron varyantına rastlandığı belirtildi.

Karantinada bulunan hastanın şu ana kadar 4 kişiyle yakın temasta bulunduğu belirtildi. İlk yapılan PCR testlerinin negatif çıkmasına rağmen onların da karantinada kaldığı ve yeniden test yaptıracakları açıklandı.

Kovid-19'un Omikron varyantı daha önce bölge ülkelerinden Brezilya ve Şili'de görülmüştü. Yaklaşık 45 milyon nüfuslu Arjantin'de Kovid-19, 116 binden fazla kişinin hayatına mal oldu. Bugüne kadar 5,3 milyon kişide görüldü.

Rusya'da da ilk kez Omikron varyantı görüldü. İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinden yazılı açıklama yapıldı. Güney Afrika'dan dönen iki kişide Omikron varyantına rastlandığı bildirildi.

Açıklamada, Rusya nüfusunun Omikron varyantından korunması için gerekli tüm önlemlerin alınacağı belirtildi.

Yaklaşık 144 milyon nüfuslu Rusya'da, 282 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Bugüne kadar 9,8 milyon kişi de virüs görüldü.

Omikron varyantının ilk kez tespit edildiği bir diğer ülke, Nepal oldu. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığından açıklama yapıldı.

19 Kasım'da havayoluyla ülkeye giriş yapan yabancı uyruklu bir kişi ile onunla temaslı olduğu düşünülen bir kişinin daha Kovid-19 Omikron testlerinin pozitif çıktığı duyuruldu. İki hasta da sağlık ekiplerinin gözetiminde karantinaya alındı.

Nepal'de salgının başından bu yana 918 binden fazla Kovid-19 vakası görüldü. 11 bin 500'ü aşkın virüs kaynaklı can kaybı yaşandı.

Japonya'da, Omikron varyantı görülen kişi sayısı 3'e yükseldi.

Başkent Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na ulaşan İtalya çıkışlı bir yolcuda, Omikron varyantı saptandı. Böylelikle Japonya'da yeni varyantın vaka sayısı 3'e çıktı. Ülkede önlem olarak, Kovid-19 aşılarının 3'üncü doz uygulamasının hızlandırılması kararlaştırılmıştı.

Japonya'da bugüne kadar Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 700 bini aştı. Can kaybı sayısı 18 bin 500'e yaklaştı.

Danimarka'da Omikron varyantı vakalarının iki günde üç katına çıktığı bildirildi. Devlet Serum Enstitüsünün verdiği bilgilere göre, pazar günü Omikron kaynaklı 42 yeni vaka tespit edildi.

Enstitü Şefi, Omikron varyantı vakalarındaki artışı "endişe verici" olarak nitelendirdi. Varyantın yurt dışı kaynaklı olmayan "zincirler" aracılığıyla yayıldığına dair kanıtlar olduğunu bildirdi.

Danimarka'da salgının başından bu yana 516 binden fazla Kovid-19 vakası görüldü. 2 bin 900'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

# rusya # danimarka # Kovid19 # japonya # brezilya # nepal # PCR TESTİ # Arjantin # pcr # Şili # varyant # omikron varyantı # omicron # omikron