CHP'den miting kararı: Mitinglerde hangi çağrılar yapılacak?

CHP, AK Parti iktidarının Türkiye'yi yönetemediğini savundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, erken seçim çağrısını dile getirmek için 4 Aralık'ta Mersin’de miting yapacaklarını söyledi. Mitinglerin kaç bölgeye yayılacağının planlanmadığını da belirtti.

CHP'den miting kararı: Mitinglerde hangi çağrılar yapılacak?

AK Parti iktidarının Türkiye’yi yönetemediğini iddia etti. Mersin’de erken seçim çağrısı yapacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının gündemine ilişkin kameralar karşısına geçti. Salıcı, 4 Aralık’ta partisinin Mersin’de yapacağı mitingin amacını açıkladı:

- Erdoğan kendi saray düzenini devam ettirmek için vatandaşı yoksulluğa terk ediyor. Bunun hesabını sandıkta vereceksiniz.

- Biz hemen seçim acil seçim demek üzere meydanlara iniyoruz. Erken seçim çağrımızı 4 Aralık’ta dile getireceğiz. İktidara ve ortağına da güçlü bir çağrı yapacağız. Siz ne yaparsanız yapın artık sandıktan kaçış yok sizin vaktiniz doldu.

Terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefetin 7 bölgede 7 ortak miting düzenlemesi ve erken seçim çağrısı yapması yönünde çağrı yapmıştı.

Ulusal Kanal, Salıcı’ya CHP’nin 4 Aralık’ta Mersin’de başlatacağı mitinglerin başka bölgelere yayılıp yayılmayacağını sordu.

- Biz kaç bölgeye yayılacağı planını yapmadık sorudaki subliminal mesajı da anlamamış değiliz. Kaç bölgelerde yapılacak nerelerde yapılacak henüz planlanmış değil.

Demirtaş’ın Meclis’te "Hakikat ve yüzleşme komisyonu" kurulması önerisi de Salıcı’ya soruldu:

- Biz MYK'da gündeme gelen konuları konuyoruz. Gündeme gelmedi, gelirse kendilerine uygun cevabı veririz.

# chp # türkiye # Mersin # hdp # miting # MYK # oğuz kaan salıcı # merkez yürütme kurulu # CHP MYK # chp miting