Omicron varyantı 2 ülkeye daha sıçradı: Dünya Sağlık Örgütü'nden çağrı geldi

Koronivarüsün omikron varyantı, ülkeleri yeniden alarma geçirdi. 50'den fazla ülkede görüyen varyant, Pakistan ve Kuveyt’te de sıçradı. Dünya Sağlık Örgütü, omikronun küresel kriz haline gelmemesi için herkesi aşı olmaya çağırdı.

Omicron varyantı 2 ülkeye daha sıçradı: Dünya Sağlık Örgütü'nden çağrı geldi

Koronavirüs salgınında dünya genelinde ölü sayısı 5 milyonu aşarken, ülkeler omikron varyantı nedeniyle yeni ve daha güçlü bir dalganın endişesini taşıyor.

Varyant son olarak Pakistan ve Kuveyt’te görüldü. Her iki ülkede omikron varyantını taşıyan 1’er vaka tespit edildi. Japonya'da varyantı taşıyanların sayısı 4’e yükseldi.

Toplam 568 omikron vakasının görüldüğü İngiltere’de, kapalı alanlarda maske zorunluluğuna geri dönüldü.

İngiliz hükümeti, vakaların 2-3 günde katlandığını belirterek, halkı "hastaneye yatış ve ölümlerde büyük artış" görülebileceği konusunda uyardı.

Ülkede, çalışanlara evden çalışılması tavsiyesinde bulunulurken, aşı pasaportu 500’den fazla kişinin bulunduğu kalabalık mekanlarda zorunlu hale getirildi. En az 2 doz aşı yaptırmamış olanlar bu mekanlara giremeyecek.

DSÖ'DEN AŞI ÇAĞRISI

Salgınla mücadelenin var olan en etkili yöntemi ise aşı. Dünya Sağlık Örgütü, omikron varyantının küresel bir kriz haline gelmesini önlemek için aşı olunması çağrısı yaptı.

Örgütün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, varyantın şu ana dek 57 ülkede tespit edildiğini, bu sayının artmasını beklediklerini söyledi.

Aşı çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyleyen Ghebreyesus, “Bu virüs değişiyor, ancak ortak kararlılığımız değişmemeli" dedi.

# dünya sağlık örgütü # pakistan # japonya # Kuveyt # ingiliz hükümeti # kovid 19 haberleri # Tedros Adhanom Ghebreyesus # son dakika kovid 19 # DSÖ Omicron varyantı # Omicron varyantı öldürücü mü # Omicron varyantı tehlikeli mi # Omicron varyantı # Omicron varyantı haberleri # son dakika Omicron varyantı # Dünya Sağlık Örgütü açıklamaları # DSÖ Ghebreyesus