BDDK'den kripto para uyarısı: ''Kripto yatırımlara kredi vermeyin''

Kripto para piyasası konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan kritik bir uyarı geldi. Kurum, bankalara uyarı yazısı göndererek "Kripto yatırımlara kredi vermeyin" dedi.

BDDK'den kripto para uyarısı: ''Kripto yatırımlara kredi vermeyin''

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kripto para piyasasına dair yakın takibini sürdürüyor. Kurumdan, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne kritik bir uyarı geldi.

Bankalara, kredi denetlemelerinde hassasiyet göstermelerine dair bir yazı gönderdi. "Kripto yatırımlara kredi vermeyin" dedi.

Bankalarca verilen kredilerin; kripto varlıklara veya kayıtlı sermaye piyasası sistemi dışına çıkarılmasına yönelik işlemlerde kullanımının engellenmesi için hassasiyet gösterilmesi talep edildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, daha önce de bankaları uyarmıştı. Kredi kullanım amacına aykırı işlemlerin yapılmasına yönelik kontrollerin sık sık yapılması gerektiği belirtilmişti.

Son uyarı yazısı ile bu işlemlere, kripto varlık işlemleri de eklenmiş oldu.

# kredi # BDDK # Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu # türkiye bankalar birliği # sermaye # kripto para uyarıları # kripto para piyasası # sermaye piyasası # kripto para haberleri # kripto para son dakika # türkiye katılım bankaları birliği