HDP'li Pervin Buldan AB büyükelçileriyle bir araya geldi

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AB büyükelçileriyle bir araya geldi. HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Nikolaus Meyer-Landrut ev sahipliğinde düzenlenen yemekte “kayyum ve yerel yönetimler” konusunda görüşüldüğü belirtildi.

HDP'li Pervin Buldan AB büyükelçileriyle bir araya geldi

Kapatılma sürecindeki terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Batı ile Türkiye karşıtı görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor.

HDP'li Pervin Buldan, Avrupa Birliği-Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut'un ev sahipliğinde düzenlenen yemekte AB büyükelçileriyle buluştu. Buldan'a görüşmede HDP Dış İlişkiler Komisyonu Sözcüsü Hişyar Özsoy da eşlik etti.

Görüşme ile ilgili HDP'den açıklama geldi. Buldan’ın görüşmede, Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik krize dair partisinin görüşlerini paylaştığı, yaklaşan seçimlere dair kamuoyundaki tartışma ve araştırmaları değerlendirdiği kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş kararlarının uygulanmamasına, İmralı’da Abdullah Öcalan’a tecrit uygulamalarının devam etmesine, Kobani Davası ve kapatma davasındaki son gelişmelerin de ele alındığı belirtildi.

# terör # Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi # hdp kapatılsın # abdullah öcalan # İmralı # avrupa birliği # hdp pkk # pervin buldan # terör pkk hdp # kayyum # HDP kayyum # Nikolaus Meyer Landrut # HDP Avrupa Birliği