Muhalefetin ekonomi eleştirilerine AK Parti'den yanıt: "Paranın sahipleri ülkemizin önünü kesmeye çalışmakta"

Meclis Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın bütçeleri görüşüldü. Görüşmelerde, muhalefet partileri hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Eleştirilere yanıt veren AK Parti ise Batı'nın Türkiye'yi ekonomik saldırılarla sıkıştırmaya çalıştığını belirtti.

Muhalefetin ekonomi eleştirilerine AK Parti'den yanıt: "Paranın sahipleri ülkemizin önünü kesmeye çalışmakta"

Bütçe maratonunda ekonomi konuşuldu, eleştiriler yapıldı, yanıt gecikmeden geldi.

Meclis Genel Kurulu’nda 9 Aralık'ta Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı bütçeleri ele alındı.

2022 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 774 milyar 973 milyon 121 bin lira bütçe ayrıldı. Ticaret Bakanlığı’na ise 8 milyar 451 milyon 926 bin lira olarak belirlendi.

CHP’li milletvekilleri, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan gelen verileri eleştirdi. Enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Söz alan İyi Partili isimler de döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle Türkiye’ye yatırımın olmadığını savundu.

Muhalefetin ekonomi eleştirilere AK Parti’den yanıt geldi. AK Parti grubu adına söz alan Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, salgının getirdiği ekonomik zorluklara dikkati çekti. Çelebi, Türkiye’nin bu süreçte başarılı sınav verdiğini söyledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan da, Türkiye’yi döviz, faiz ve enflasyondan kurtarıp, ihracatı, büyümeyi ve istihdamı arttırmak istediklerini belirtti. Tan, "Dünyadaki gücün sahipleri 15 Temmuz'da silahlı müdahaleyle, paranın sahipleri ise bugünlerde döviz kurlarını suni olarak artırıp ülkemizin önünü kesmeye çalışmakta" dedi.

# ak parti # İyi Parti # ticaret # tuik # ağrı # muhalefet # bütçe # ticaret bakanlığı