MİT'in yakaladığı Mossad ajanları hakim karşısında: İşte casusluk faaliyetleri

MİT'in operasyonuyla yakalanıp tutuklanan 16 Mossad ajanı hakkında, 'siyasal ve askeri casusluk' suçu kapsamında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede casusluk eylemleri de tek tek anlatıldı.

MİT'in yakaladığı Mossad ajanları hakim karşısında: İşte casusluk faaliyetleri

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 200 kişilik ekiple aylar süren takibi sonrası ortaya çıkardığı, İsrail gizli servisi Mossad'ın 16 kişiden oluşan 5 ayrı hücresine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mossad yetkilileriyle yurt dışında yüz yüze görüşerek görevlendirilen tıp fakültesi öğrencisi Mohammed A. Salhab ve canlı kurye Abdulkadir Barakat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

Tamamı tutuklu olan şüphelilerin, ''Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'' suçu kapsamında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre iddianamede casusluk eyleminin nasıl gerçekleştiği ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Buna göre; organizasyon şemasının en üstünde Almanya'da bulunan İsrail pasaportu sahibi olan Ahmad Zaid isimli Mossad'ın saha sorumlusu yer alıyor.

İddianameye göre, şebekenin ikinci kilit ismi Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 6. Sınıf öğrencisi Filistin asıllı Mohammed A. Salhab. 10-12 Haziran 2021 ve 19-21 Ağustos 2021 tarihlerinde Salhab’ın İsviçre'de yabancı istihbarat servisleri ile görüştüğü belirtildi. Ahmad Zaid adlı Mossad saha sorumlusu ile internet tabanlı uygulamalar ve e-posta üzerinden görüşmeler gerçekleştirdi.

Şüphelilerin Mossad talimat ile Türkiye'de öğrenci ya da işçi görüntüsü altında faaliyet yürttüğü kaydedildi. Mossad yetkilileriyle irtibatın ankesörlü telefon, internet tabanlı iletişim araçları, gizli ve şifreli mail hesapları üzerinden sağlandığının altı çizildi.

# türkiye # israil # filistin # mossad # MİT # Milli İstihbarat Teşkilatı # ajan