Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna gerginliği hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Erdoğan, ''İki tarafın rızasıyla kolaylaştırıcılık, arabuluculuk veya arzu edilecek herhangi bir formatta destek sunabiliriz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna gerginliği hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere yaptığı değerlendirmelerde Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğe de değindi.

İki ülke arasındaki gerginliğin bölgesel ve küresel dengelere etkisinin sorulduğu Erdoğan, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Temennimiz, gerilimin daha fazla artmaması ve bölgede istikrarın korunmasıdır. Rusya ile Ukrayna arasında son haftalarda yükselen gerilimi düşürmek ve bir diyalog kanalı tesis etmek amacıyla elimizden gelen desteği vermeye hazırız.

- İki tarafın rızasıyla kolaylaştırıcılık, arabuluculuk veya arzu edilecek herhangi bir formatta destek sunabiliriz. Elbette bölgenin barışı için üzerimize düşeni çekinmeden yaparız.

# abd # rusya # Ukrayna # erdoğan # son dakika haberleri # katar # karadeniz # son dakika erdoğan haberleri # rusya ukrayna gerginliği # Rusya Ukrayna ilişkileri # Erdoğan son dakika # erdoğan son açıklamaları # Türkiye Katar ilişkileri