Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Katar ve Körfez'deki kardeşlerimizle ilişkilerimizi ilerleteceğiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi havalimanında gündemi değerlendirdi. Güney Kıbrıs’ta bir camiye düzenlenen saldırıyla ilgili Erdoğan, “Bu tür sabotajların bedelini çok ağır ödersiniz.” diyerek, Rum Yönetimini uyardı. Marketlerdeki gıda stokçuluğuna da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “yenilir yutulur bir şey değil, bunları zora sokacak yaptırımları devreye alacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Katar ve Körfez'deki kardeşlerimizle ilişkilerimizi ilerleteceğiz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2 günlük resmi ziyaret kapsamında Katar’a gitti. Erdoğan, Katar’a hareketinden önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Katar ve Körfez ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Şubat ayında Birleşip Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu-Dabiye gieceğini açıkladı.

- Katar ile ekonomiden savunmaya, ticaretten yatırıma kadar "kazan kazan" temeliyle ortaklığımızı güçlendirdik. İnşallah bundan sonrası çok daha verimli şekilde devam edecektir. Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi çok daha güçlendirerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Ancak biz bu ilişkileri güçlendirmekte kararlıyız.

GKRY'DE CAMİYE IRKÇI SALDIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kıbrıs’ta camiye yönelik ırkçı saldırıyla ilgili Rum Yönetimini sert sözlerle uyardı.

- Güney Kıbrıs'taki bu operasyon karşılıksız kalmayacak. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar Bey'in açıklamasına katılıyoruz. Mabetlerimizin üstünde bu tür sabotajlara gitmenizin bedelini çok ağır ödersiniz. Bunların arkasında kimlerin olduğuyla ilgili arayış içerisindeyiz. Bu camilerimizin güvencesi Güney Kıbrıs yönetimidir.

MARKETLERE “STOKÇULUK” UYARISI

Marketlerdeki fahiş fiyatlar ve gıda stokçuluğu da Cumhurbaşkanının gündemindeydi. “Gıdadaki stokçuluk yenilir yutulur değil. Cezası da çok düşük” diyen Erdoğan, yeni yaptırımları devreye sokacaklarını söyledi.

- Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Hele hele gıdada stokçuluk yenilik yutulur gibi değil. Şu anda cezai müeyyide çok düşük. Mehmet Bey'e söyledim, hazırlıklarınızı yapın bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Biz bunun üstüne gideceğiz. Ama stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyaretinde ekonomi ve savunma iş birliği konuları ağırlıklı olarak ele alınacak.

Erdoğan, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelecek. Ardından Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'na katılacak. Toplantıda 12 yeni anlaşmaya imza atılması bekleniyor.

# erdoğan # saldırı # market # KKTC # Kıbrıs # katar # güney kıbrıs # Gıda # cami # Körfez ülkeleri # stokçuluk # Türkiye Katar # körfez # fahiş fiyatlar # Türkiye Katar ilişkileri # Erdoğan Katar ziyareti