DEVA Partisi'nden Gürcan kararı: Savunması istenecek

Deva Partisi, "Siyasi ve askeri casusluk" sebebiyle tutuklanan kurucular kurulu üyesi Metin Gürcan için "Cezaevinden çıkarsa savunmasını isteme" kararı aldı. Partinin İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu'dan da Gürcan'a "kınama" açıklaması geldi. Yeneroğlu, yabancı bir diplomattan para alan Metin Gürcan için "Bu görüntüler beni de ciddi olarak rahatsız etmiştir. Benim siyasi ahlâkıma da uyan görüntüler değildir." dedi.

DEVA Partisi'nden Gürcan kararı: Savunması istenecek

Tutuklama sonrası Ali Babacan'ın sahip çıktığı Metin Gürcan parti içinde krize neden oldu. Tartışmalar sonrası DEVA Partisi Gürcan ile ilgili yeni bir karar aldı.

"Siyasi ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanan kurucular kurulu üyesi Metin Gürcan'ın para almasını yanlış bulan parti yönetimi, cezaevinden çıkarsa savunması istenecek açıklaması yaptı.

Parti içinde krize neden olan konuyla ilgili Deva Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan da açıklama geldi Yeneroğlu, cezaevinden çıkması halinde partisinin Gürcan'dan savunmasını isteyeceğini açıkladı:

- Ceza yargılaması bittikten sonra veya kendisi cezaevinden çıktıktan sonra, elbette siyasi etik açısından bu konunun değerlendirmesi gerektiğini ve bu değerlendirme içerisinde de siyasi çalışmalarla bu tutumun nasıl bağdaştırılabileceği konusunun kendisine sorulması ve bu konuda savunmasının alınması konusunda arkadaşlarla mutabıkız.

"SİYASİ AHLAKA UYGUN DEĞİL"

BBC Türkçe'ye konuşan Yeneroğlu, bu durumun siyasi etik açısından sorgulanması gerektiğini de belirtti:

- Gürcan'ın yabancı bir diplomattan, bir AVM'nin otoparkında, zarf içinde para alması rahatsız edici. Bu görüntüler DEVA Partili olarak beni de ciddi olarak rahatsız etmiştir. Benim siyasi ahlâkıma da uyan görüntüler değildir.

Öte yandan Yeneroğlu, Metin Gürcan'ın "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklanmasının "mesnetsiz" olduğunu savundu.

# avm # deva partisi # cezaevi # Mustafa Yeneroğlu # deva partisi metin gürcan # metin gürcan kimdir # Metin Gürcan tutuklandı # Metin Gürcan neden tutuklandı # DEVA Partisi haberleri # Siyasi ve askeri casusluk