Tescilli "Rize simidi" Türkiye'nin her yerine gönderilecek

Coğrafi işaret belgesi alan "Rize simidi", yurdun dört bir yanında damakları şenlendirmeye hazırlanıyor. Talepleri karşılamak için internet sitesi hazırlanıyor. Rize simidi yakında 81 ilden gönderilecek.

Tescilli "Rize simidi" Türkiye'nin her yerine gönderilecek

Hamur elde yuvarlanarak simit haline getiriliyor. ‘Pasa’ denilen tahtaların üzerinde dinlendiriliyor. Sıcak suda haşlanıyor. Üzüm pekmezine batırılıyor. Ardından da taş fırınlarda pişiriliyor. Ortaya eşsiz lezzetli, Rize Simidi çıkıyor.

Rize'nin özel simidi, yurdun dört bir yanında damakları şenlendirmeye hazırlanıyor. İnternet siparişiyle Türkiye’nin her yerine gönderilecek.

Rize Simidi, Rize Belediyesi'nin başvurusu ile 2018 yılında coğrafi işaret belgesi aldı. İl dışından gelen taleplerin karşılanması için kollar sıvandı. Rize Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı e-ticaret sitesi kurulmasına karar verdi.

50 gram olan simit Rize şehir merkezinde 15, il genelinde ise toplam 25 fırında yapılıyor. Yaklaşık 100 bin adet üretilen simitin ünü sınırları da aştı, yurt dışından da talep gelmeye başladı.

Rize Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Rize simidinin diğerlerinde farklı olduğunu söyledi..

# türkiye # internet # Hamur