Almanya'daki yeni hükümet Türkiye'yi hedef aldı

Almanya’da Merkel dönemi resmen sona erdi. Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve liberal Hür Demokrat Parti liderleri anlaştı. 170 sayfalık koalisyon sözleşmesinde Türkiye’yi hedef alan ifadelere yer verdildi.

Almanya'daki yeni hükümet Türkiye'yi hedef aldı

Almanya’da 2 ay süren koalisyon görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Sosyal Demokrat Parti , Yeşiller ve Hür Demokrat Parti önümüzdeki dört yıl için Almanya’yı yönetecek hükümet belirlendi.

7-8 Aralık’ta Meclis’in güvenoyuna sunulacak hükümette Başbakanlık görevi SPD lideri Olaf Scholz’a verildi. Dışişleri Bakanı Yeşiller’in Eşbaşkanı Annalena Baerbock, Maliye Bakanı ise FDP lideri Christian Lindner olacak.

Anlaşma, geleceğin Almanya’sını inşa etmeye yönelik bir protokol olarak açıklandı. Açıklanan 170 sayfalık koalisyon sözleşmesinde Türkiye^yi hedef alan ifadelere yer verildi.

Türkiye’de demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, kadın hakları ve azınlık hakları konularında büyük gerileme görüldüğü iddia edildi. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinde hiçbir yeni başlık kapatmayacağı ve yeni başlık açmayacağı ifade edildi. FDP, seçim kampanyası boyunca Türkiye ile üyelik müzakerelerinin resmen sonlandırılması ve yeni bir ilişki inşa edilmesini istemişti.

# türkiye # koalisyon # almanya # hükümet # seçim # avrupa birliği # Merkel # Yeşiller # sosyal demokratlar # Türkiye Avrupa Birliği # Almanya Merkel # Hür Demokrat Parti # Annalena Baerbock # almanya seçim