Elektrikte TRT payı kaldırılacak: Teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi

Elektrikte TRT payının kaldırılmasını içeren kanun teklifinin ilk 16 maddesi kabul edildi. Teklife eklenen sürpriz bir maddeyle doktor ve diş hekimlerinin ek ödeme oranları artırıldı. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, diş hekimleri dahil olmak üzere uzman hekimlere 5 bin lira ek gösterge zammı yapılacak.

Elektrikte TRT payı kaldırılacak: Teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi

Ekonomi alanında bazı düzenlemeler içeren kanun teklifinin ilk 16 maddesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılacak. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda öngörülen değişiklikle ise izinsiz kullanımları engellemek amacıyla yaptırım uygulanacak. Telif hakkı sahiplerince öngörülen teknolojik önlemleri etkisiz kılmaya yönelik ürün ve araçların ticaretini veya tanıtımını yapanlar 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Teklife eklenen maddelerle sağlık çalışanların özlük hakları iyileştirilecek. Doktor ve diş hekimlerinin döner sermaye bütçesinden yapılan sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesinden ödenmesi sağlanacak.

DOKTORLARIN EK ÖDEMELERİ ARTIRILACAK

Diş hekimleri ve doktorların ek ödemeleri de artırılarak belirlenen tutardan az ek ödeme verilmeyecek. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek göstergezammı yapılacak.

Her bir sağlık tesisinde ek ödemeye esas işlemleri denetlemek üzere inceleme heyetleri oluşturulacak. Doktor ve diş doktorlarının emeklilik maaşları ise iyileştirilecek. Uzman olanların gösterge rakamı 17 binden 40 bine, uzman olmayanların 13 bin 33 bine çıkarılacak.

# trt # zam # elektrik # doktor # kanun teklifi # ekonomi haberleri # teklif # hekim # trt payı # elektrik faturaları # ek gösterge # elektrik faturaları trt payı