USMER'in madde bağımlılığıyla mücadele önerisi 20. Milli Eğitim Şûrası'nda kabul edildi

20. Milli Eğitim Şûrası, 7 yıl aranın ardından Ankara'da gerçekleştirildi. Ulusal Strateji Merkezi'nin madde bağımlılığıyla mücadele önerisi de oy çokluğuyla, toplantıda kabul edilen 128 maddenin arasında yer aldı.

USMER'in madde bağımlılığıyla mücadele önerisi 20. Milli Eğitim Şûrası'nda kabul edildi

20. Milli Eğitim Şûrası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında 7 yıl aranın ardından Ankara'da toplandı.

Özel ihtisas komisyonları üyelerinin görüş ve önerilerinden oluşan taslak maddelerin üzerinde yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından toplanan Şurada önemli kararlar alındı.

Şûrada 124 madde ile genel kurula sunulan 4 yeni önerinin oylaması yapıldı. 124 maddeden 17'sinin oy çokluğuyla geri kalan maddelerin ise oy birliği ile kabul edildiği bildirildi.

USMER'İN MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE ÇALIŞMA ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ

Şûrada, Ulusal Strateji Merkezi de Başkan Şule Perinçek önderliğinde hazır bulundu.

USMER, Şûrada madde bağımlılığıyla mücadele çalışma önerisi sunduç

Genel Kurul'da söz alan Şule Perinçek, ''Uyuşturucunun temel eğitimde yaygınlaştığını hepimiz saptıyoruz. Bir dahaki şurada nasıl tedavi edeceğimizi konuşmamak üzere şimdiden koruyucu bazı önlemlerin müfredata alınması gerektiğini öneriyorum. Yazılı madde olarak vermiştim ama belki farklı olarak uygulamaya konulabilir.'' dedi.

Bakan Mahmut Özer USMER'in önerisine karşılık, "Madde bağımlılığıyla mücadeleyle ilgili çalışmalar yapılması yönünde bir öneriyi alalım." diyerek bu öneriyi oylamaya sundu. Genel Kurul, bu öneriyi oy çokluğuyla kabul etti.

BAKAN ÖZER KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Bakan Özer, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, ihtisas komisyonlarında görüşülen ve Genel Kurula gelen 124 maddeden 17'sinin oy çokluğuyla geri kalan maddelerin ise oy birliği ile kabul edildiğini bildirdi.

Özer, 20. Milli Eğitim Şûrası Genel Kurulu kapanış toplantısındaki konuşmasında, Şura'da alınan kararlarla "eğitimde fırsat eşitliği" çatısı altında "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" alanlarında yeni yol haritasının oluşturulacağını belirtti.

Şûra kararlarının takipçisi olacağının altını çizen Özer, "Bugün 3 Aralık 2021. 3 Mart 2022 tarihinde 20. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararların uygulanma derecesini tüm paydaşlarımızla paylaşacağız. Bunun sözünü açılış konuşmasında vermiştim. Hakikaten büyük bir keyifle sizlerden gelen önerilerin ne derecede sahada gerçekleştiğini sizlerde görmüş olacaksınız." dedi.

Bakan Özer, Şuraya katkı veren herkese teşekkür etti.

# ankara # toplantı # şule perinçek # Mahmut Özer # USMER # ulusal strateji merkezi # meb mahmut özer