USMER Türk dünyasını buluşturacak: ''21.Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür Sempozyumu''

Ulusal Strateji Merkezi, 4-5 Aralık’ta Türk dünyasında etkileşimi artıracak bir sempozyum düzenleyecek. “Uluslararası 21’nci Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür Sempozyumu”na 13 ülkeden 28 akademisyen katılacak. Türk dünyasının zenginliklerinin paylaşılacağı çevrimiçi sempozyum ile dilde, işte ve fikirde birliğin sağlanması hedefleniyor.

USMER Türk dünyasını buluşturacak: ''21.Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür Sempozyumu''

Ulusal Strateji Merkezi, 4-5 Aralık tarihleri arasında “Uluslararası 21’nci Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür Sempozyumu” düzenleyecek. Sempozyum, Görev Vakfı, 14 üniversite ve Teori dergisi iş birliğinde çevrimiçi olarak yapılacak.

Sempozyuma 13 ülkeden 28 akademisyen katılacak. Sempozyum ile Türk dünyasında iletişimsel ve kültürel etkileşimi sağlamak hedefleniyor.

Sempozyuma ilişkin konuşan USMER Genel Başkanı Şule Perinçek şunları söyledi:

- Şu sloganla başladık. Dilde, işte, fikirde birlik yapacağız dedik. Renkli bir kültür var bu coğrafyada. Ta Macaristan, Moldovya, Macaristan’a, Gagavuzya’ya kadar uzanıyor Türkçe’nin gelişimi. Birbirlerimizin zenginliğinden de çok da haberimiz yok. Bu sempozyum biraz da birbirlerimizin zenginliğini bir araya getirmek üzere.

Sempozyumun hedefleri arasında Türk dünyası birikimini geleceğe taşıyacak yeni iş birliklerine katkı sağlamak da bulunuyor. USMER Genel Başkanı Şule Perinçek, Ulusal Kanal’da sempozyumun ayrıntılarını anlattı.

- 57 tane bildiri sunulacak sempozyumda. Hepsi de birbirinden farklı anlam taşıyan bildiriler var. Türk Dil Kurumu Başkanı açılış konuşmasını yapacak. Önümüze dönük neler yapılabileceği konusunda Türk dünyasında o birliktelikleri nasıl sağlayabiliriz. Belki başka örgütlenmelere de gidilebilir.

Perinçek, bu iş birliğinin önümüzdeki dönemde aralayacağı kapıları da işaret etti.

- Türkiye’de de bilim, kültür sanat kurumları onlarla birlikte değişik ülkelerle birliktelikler sağlanacak. Dilde birliğimizi de sağlayacağız. Birbirimize sözcükler alacağız, sözcükler vereceğiz. Ortak dile belki aynı dili konuşan milletler neler neler yaratır.

# türk dünyası # sempozyum # şule perinçek # USMER # USMER Genel Başkanı Şule Perinçek