Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üretim vurgusu: ''Düşük faizle üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomide son durumu değerlendirdi, "Yüksek faiz verecek sıcak para çekme politikasını elimizin tersiyle itiyoruz."dedi. "Düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz." vurgusu yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki ilişkileri de değerlendirdi Erdoğan. ''Bizim Körfez ülkeleri ile aramızda çok ciddi bir iş birliği potansiyeli mevcut.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üretim vurgusu: ''Düşük faizle üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3 önemli başlık sıraladı. Yatırım, istihdam ve üretim vurgusu yaptı. Kur-faiz-enflasyon sarmalından da çıkılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında önemli mesajlar verdi. "Yüksek faiz verecek sıcak para çekme politikasını elimizin tersiyle itiyoruz." dedi.

Kur-faiz spekülasyonları yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, bu sarmala müsaade etmeyeceklerini söyledi. Zengini zengin yapan modelin faizcilik olduğunu ifade etti.

Erdoğan, yeni ekonomi modelinde önceliğin üretim olduğunu söyledi. Üretim ve ihracata öncelik veren yatırımların destekleneceğini belirtti.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili de konuştu Erdoğan. Erdoğan, ''İşçilerimizi fiyat artışlarından koruyacağız''

Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkileri değerlendiren Erdoğan, Şubat ayında iade-i ziyaret yapacağını da duyurdu. Erdoğan, ''Aramızda çok ciddi bir iş birliği potansiyeli mevut'' dedi.

# erdoğan # Erdoğan haberleri # erdoğan son açıklamaları # erdoğan son konuşması # erdoğan ekonomi # erdoğan asgari ücret # Erdoğan açıklamaları # erdoğan faiz # erdoğan enflasyon # Erdoğan üretim # erdoğan ekonomik kurtuluş savaşı