Divriği Üretim Devrimi Kurultayı: ''Üretim devrimlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz''

Demir denince akla gelen Sivas Divriği ilçesinde, Üretim Devrim Kurultayı yapıldı. Kurultayda çiftçiler, "üretim devrimlerinin artık hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcı Arif Doğan, Divriği madenini kamulaştırarak istihdamı sağlayacaklarını söyledi.

Divriği Üretim Devrimi Kurultayı: ''Üretim devrimlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz''

Üretici salçasını, turşunu, balını aldı üretim devrim kurultayına katıldı. Üretim sorunlarını dile getirdi.

Her konuşan köylü, söze maliyetlerdeki pahalılıkla başladı.

Vatan Partisi'nin düzenlediği Üretim Devrim Kurultayları, çiftçinin sesi oluyor.

Sivas'ın Divriği ilçesinde yapılan kurultayda çiftçi üretmek ve köyünde kalmak istediğini söyledi. Ancak yüksek maliyetler onları çıkmaza sürüklüyor. Tek umutları var o da üretim ekonomisi modeli.

Divriği, başta demir olmak üzere bakır, krom, kömür gibi birçok madeni barındırıyor. Ancak 2004 yılında maden işletmesinin özelleştirilmesi ilçeye büyük zarar verdi.

Kurultayda konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, Divriği'nin sanayi ve tarım yönünden yıldız olabileceğini söyledi.

Doğan, yurttaşları Vatan Partisi'ne çağırdı.

Kurultaya, Esnaf Hanife Özdemir, arıcı Nergiz Şahbaz, Divriği Kooperatif Birliği yöneticisi Ali Gençdal ve Vatan Partisi Sivas İl Başkanı Abbas Aslandoğan katıldı. Kurultaydan sonra Divriği İlçe Başkanı Zeynel Sarpdağ yeni üyelere rozet taktı.

# vatan partisi # çiftçi # üretim # kurultay # üretim devrimi # arif doğan