MEB'den anaokulu düzenlemesi: Köylerde anasınıfı açılması artık daha kolay

Köy okullarında ana sınıfı açılması artık daha kolay olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile ana sınıfı açılması için gerekli olan 10 öğrenci sayısı 5'e düşürüldü. Yeni düzenleme ile çocukların okul öncesinde eğitime kolay ulaşması hedefleniyor.

MEB'den anaokulu düzenlemesi: Köylerde anasınıfı açılması artık daha kolay

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini ve anaokulu eğitiminin yaygınlaştırılmasını öncelikli hedefleri arasına aldı. Bu kapsamda köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı.

Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylece çocukların okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 40 bin yeni ana sınıfı hedefi kapsamında 2. döneme 5 bin ana sınıfı inşaatını yetiştirmeyi planladıklarını ifade etti:

- Yaklaşık bir ayda, ülke genelinde 4 bin 3 yeni ana sınıfını açtık. Bu ana sınıflarında 79 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Böylece 5 yaş grubunda yaklaşık yüzde 78 olan okullaşma oranını, yaklaşık yüzde 84'e çıkardık. Kısa sürede geldiğimiz bu nokta hedefimizi güncellememiz gerektiğine işaret etti. Yeni hedef olarak şubat ayına kadar 10 bin yeni ana sınıfını hazır hâle getirmeyi planlıyoruz.

- Ana sınıfı ve anaokulu sayısını artırarak tüm çocuklarımızın okul öncesinde eğitime rahatça ulaşabilmesi en büyük önceliğimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Yeni düzenleme ile birlikte çocukların okul öncesinde eğitime rahatça ulaşabilmesi sağlanacak.

# öğrenci # meb # öğretmen # Milli Eğitim Bakanı # anaokulu # Mahmut Özer # Sınıf # ana sınıfı