Milli Eğitim Şurası'nda alınan uyuşturucuyla mücadele kararına toplumdan büyük destek geldi

Milli Eğitim Şûrâsı'nda USMER'in önerisiyle uyuşturucuya karşı koruyucu önlemlerin alınması ve bunun müfredata eklenmesi önerisi toplumda büyük ilgiyle karşılandı. Koruyucu önlemlerin küçük yaşta çocuklara ve ailelerine verilmesinin uyuşturucu ile mücadeleye büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Milli Eğitim Şurası'nda alınan uyuşturucuyla mücadele kararına toplumdan büyük destek geldi

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Tansev Kara

Eğitimin rotasının belirlendiği Şurada uyuşturucu ile mücadelenin müfredata alınması önerisi toplumda olumlu karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen ve ana teması "Eğitimde Fırsat Eşitliği" olan 20’nci Milli Eğitim Şurası 3 Aralık’ta tamamlandı. Şura kapsamında özel ihtisas komisyonlarında alınan tavsiye kararları Genel Kurul'da oylandı.

Toplam 128 madde tavsiye kararı olarak kayıtlara geçti. O maddelerden biri de uyuşturucu ile mücadele oldu. Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Şule Perinçek, uyuşturucun temel eğitimde yaygınlaştığını belirterek, koruyucu bazı önlemlerin müfredata alınmasını önerdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de öneri komisyon üyelerine sundu. Öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

Temel eğitimde çocukların ve ailelerinin uyuşturucu ile mücadelede bilinçlendirilmesini hedefleyen bu öneri toplumda da olumlu karşılandı. Uyuşturucu ile mücadele için İçişleri Bakanlığı destekli “Anneler Hareketi Projesi” başlatan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür Ulusal Kanal’a konuştu. Oygür, çocukların küçük yaşta bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti:

- Çok olumlu buluyoruz. USMER’e bu girişimi için teşekkür ediyoruz.

- Öğretmenlere de eğitim verilir. Böylece uyuşturucunun esas hedefinde olan çocuklarımız daha küçük yaşta öğürenim hayatına başladığında bu konuda bilinçlendiriliyor.

Ak Hayatlar Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Derya Ülger de atılan bu adımın uyuşturucu kullanımının azaltılmasında büyük rol oynayacağını ifade etti:

- Milli Eğitim Şurası'nda alınan karar ile çocuklar gençler uyuşturucunun ne olduğunu nasıl zarar verdiğini öğrenmiş olacak. Bu da uyuşturucu kullanımı azaltacaktır.

# eğitim # milli eğitim # uyuşturucuyla mücadele # Milli Eğitim Şurası # müfredat # USMER