İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade: ''ABD ile ikili görüşme olmayacak''

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan Viyana'daki nükleer müzakereler ile ilgili açıklama geldi. Dışişleri Sözcüsü Said Hatibzade, Viyana'daki nükleer müzakerelerde ABD heyetiyle ikili bir görüşme yapılmayacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade: ''ABD ile ikili görüşme olmayacak''

İranViyana'da ABD heyetiyle ikili hiçbir görüşme olmayacağını açıkladı.

Açıklama İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade'den geldi.

Tahran'da basın toplantısı yapan Hatibzade, Nükleer müzakerelere "ciddi bir şekilde" katıldıklarını ve ABD'nin attığı adımların doğrulanabilir olmasının kendileri için temel bir ilke olduğunu belirtti.

Hatibzade, "ABD çıkmazları aşmak için Viyana'ya gelmezse çok ağır şartlar oluşacaktır. Taraflar, açılan fırsat penceresini iyi değerlendirmelidir. Bu fırsat sonsuza kadar kalıcı değildir. ABD heyetiyle ikili hiçbir görüşme olmayacak." ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE VE İSRAİL'E MAKALE TEPKİSİ

İran Dışişleri Sözcüsü, İsrail ve İngiltere dışişleri bakanlarının The Daily Telegraph'ta yayınlanan ortak makalesini de eleştirdi. "Bu adım bazı ülkelerin müzakerelerde ciddi olmadığını göstermekle kalmıyor, müzakerelerin uzaması için de zemin oluşturmayı hedefliyor" diyen Sait Hatibzade, "Bunlara baktığınızda, bazı Avrupalı ülkelerin Viyana'ya yaptırımların kalkması için gerekli iradeyle gelmediği görülüyor." açıklaması yaptı.

# abd # ingiltere # iran # israil # iran dışişleri bakanlığı # tahran # viyana # Said Hatibzade # iran abd haberleri # İran ABD ilişkileri # nükleer müzakereler # the daily telegraph