Erdoğan'ın Ukrayna teklifine Rusya'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu olabileceği yönündeki açıklamalara Rusya'dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Donbass'taki krizin taraflarından biri olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın Ukrayna teklifine Rusya'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin, Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapma isteğine Rusya'dan yanıt geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Donbass'taki krizin taraflarından biri olmadığını ifade etti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamasında Peskov şu ifadeleri kullandı:

- Mesele şu ki, Rusya, Donbass’taki krizin taraflarından biri değil. Krizin tarafı, bir taraftan Kiev; diğer taraftan tek taraflı bağımsızlıklarını ilan etmiş olan cumhuriyetler

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamlarda Ukrayna ve Rusya arasındaki meseleye ilişkin de değerlendirmelerde bulunmuştu.

''Türkiye'nin sınırdaki artan gerilime bakış açısı nedir? Hem Rusya hem Ukrayna ile iyi ilişkileri olan Türkiye arabuluculuk rolü oynayabilir mi?'' sorusuna Erdoğan şu cevabı vermişti:

- Burada bizim tavrımız belli. Biz özellikle başta Kırım Türkleri ile alakalı yaklaşım olmak kaydıyla, bölgede bir barışın egemen olmasından yanayız.

- Dost Rusya ile ve özellikle Sayın Putin ile bu tür konuları bu şekilde müteaddit defalar görüştük, görüşüyoruz. Temennimiz odur ki bu bölge savaşın egemen olduğu bir bölge olmasın. Bu bölge barışın hakim olduğu bir bölge olarak geleceğe yürüsün.

- Bu konudaki tavrın olumlu istikamette gelişmesi arzumuzdur. Bununla ilgili arabuluculuk olur, kendileriyle bu konuyu görüşmek olur... Gerek Ukrayna ile gerek Sayın Putin ile bu görüşmeleri geliştirerek inşallah bunun çözümünde bizim de bir payımızın olmasını isteriz.

# rusya # Ukrayna # erdoğan # Putin # kremlin # erdoğan putin # rusya ukrayna donbass # Donbass # Erdoğan Ukrayna