USMER'in Türk dünyasını birleştiren sempozyumunun yankıları sürüyor

Türk Dünyasının birleştiği 21'inci Yüzyılda Türk Dünyasında Dil, Kültür ve Edebiyat Sempozyumu'nun yankıları sürüyor. ''Ortak dil'' vurgusuyla tamamlanan sempozyumda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kırım'ın bir araya gelmesi dikkatleri çekti. İki devletin uluslararası planda tanınma durumlarına vurgu yapan USMER Başkanı Şule Perinçek, ''Müthiş bir buluşma oldu'' dedi.

USMER'in Türk dünyasını birleştiren sempozyumunun yankıları sürüyor

Ulusal Strateji Merkezi 4-5 Aralık'ta 21'inci Yüzyılda Türk Dünyasında Dil, Kültür ve Edebiyat Sempozyumu düzenledi. Sempozyumun açılış konuşmasını USMER Genel Başkanı Şule Perinçek, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lemara Selendili yaptı.

KKTC VE KIRIM'I BİR ARAYA GETİRDİLER

USMER Başkanı Şule Perinçek, ''Ortak dil'' vurgusuyla tamamlanan sempozyumu Ulusal Kanal'da Günlük programında değerlendirdi. Kırım ve KKTC'li konuşmacının bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti:

- Müthiş bir buluşma oldu. Bilim Türkçe, kültür, edebiyat bizi buluşturdu orada. Kıbrıs'ı diğer Türk devletleri tanımıyor. Biz de Kırım'ı tanımıyoruz ama onlar bizim sempozyumumuzda tanış oldular.

USMER ÖNERİSİ MEB ŞURA KARARLARINA GİRDİ

Perinçek, uyuşturucuyla mücadele konusunun Milli Eğitim Şura'sında karar olarak kabul edilmesini de yorumladı:

- Çocuklarımıza, öğretmen ve velilerimizin de bu konuda bilgilendirmeleri konusunda okul ve okul çevrelerindeki güvenliklerinin de sağlanması konusunda çocuklarımızın kendi yaşlarına uygun bu konudaki uzman kişilerin gözünden geçirilerek uygun eğitim ve öğretimin verilmesi. Çok yaygınlaştı.

"SİZİN AĞZINIZI AÇMAYA HAKKINIZ YOK"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın şurasında okul öncesinde din ve ahlak eğitiminin verilmesi ihtisas komisyonunda reddedilip Genel Kurul'da kabul edildi. 3 gün süren Şura toplantılarına katılan USMER Başkanı Şule Perinçek, hem kararı hem de Şura'ya katkı sunmayan muhalefeti eleştirdi:

- Din ve ahlak eğitimi verilir bunda bir şeyimiz yok. Ama çocuklarımız yaş ve gelişme seviyelerine uygun şekilde olması lazım geldiğini düşünüyoruz. Ben o şuraya katılmam dediler. Ondan sonra da din eğitimi ile ilgili okul öncesi konusundaki ona da itiraz etmiyor. O zaman sizin ağzınızı açmaya hakkınız yok.

# vatan partisi # KKTC # milli eğitim bakanlığı # türk dünyası # sempozyum # kırım # uyuşturucuyla mücadele # şule perinçek # Dil # USMER # türk dünyası ortak dil