Dünyada Omikron alarmı: Birçok ülkede seyahat kısıtlaması başlatıldı

Dünyayı alarma geçiren Omikron varyantı hızla yayılıyor. Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da bir çok seyahat kısıtlaması yeniden başlatıldı. Vakaların arttığı Afrika ülkeleri "daha sıkı tedbirler uygulanacak ülkeler" listesine eklendi.

Dünyada Omikron alarmı: Birçok ülkede seyahat kısıtlaması başlatıldı

Deltadan sonra dünya şimdi de Omikronvaryantı tehdidi altında.

Güney Afrika'da tespit edilen bir 32 mutasyonlu varyant, İsrail, Almanya, Belçika ve Kanada dahil olmak üzere diğer birçok ülkeye yayıldı.

Dünya Sağlık Örgütü bulaşın artmaması için kurallara uyum çağrısı yaptı. Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da bir çok seyahat kısıtlaması yeniden başlatıldı.

Japonya, Güney Afrika'da ortaya çıkan Kovid-19'un yeni varyantına karşı önlemleri artırdı. Afrika ülkeleri Mozambik, Malavi ve Zambiya'yı "daha sıkı tedbirler uygulanacak ülkeler" listesine eklendi.

Bu ülkelerden Japonya'ya ulaşan yolcular, önceden belirli tesislerde 10 gün karantinaya girecek ve bu sürenin 3, 6 ve 10. günlerinde PCR testine alınacak.

İsrail'de de Omikron varyantına karşı, istisnai komite onayı dışında tüm yabancıların ülkeye girişi durduruldu.

# pandemi # koronavirüs # israil # dünya sağlık örgütü # almanya # japonya # avrupa # asya # Kanada # hastalık # salgın # virüs # kovid 19 # Belçika # dsö # mozambik # Kuzey Amerika # malavi # güney afrika # varyant # Zambiya # omikron varyantı # omikron # omikron belirtileri # omikron varyant