Putin-Biden görüşmesi öncesi Beyaz Saray'dan kışkırtıcı açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Bİden, Ukrayna konusunu görüşecek. Görüşme öncesi Washington'dan kışkırtıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Ukrayna konusunda diplomatik çözüm istiyoruz; ancak olmazsa başka seçenekler de var" dedi.

Putin-Biden görüşmesi öncesi Beyaz Saray'dan kışkırtıcı açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna konulu bir telefon görüşmesi yapacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna gerginliğinin çözümü konusunda diplomatik tüm yolları kullanacaklarını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı olası işgali durumunda ABD'nin askeri olarak dahil olup olmayacağı sorusuna Psaki, "Bu, bizim ilk tercihimiz değil" yanıtını verdi.

Rusya'yla mücadele için "başka seçenekler" de olduğunu savunan Beyaz Saray sözcüsü, "İşgal durumunda NATO'nun doğu cephesi güvence için ABD'ye bakar" ifadelerini kullandı.

NATO'nun doğu cephesinde Estonya, Letonya ve Litvanya gibi eski Sovyet cumhuriyetlerinin yanı sıra Polonya ve Romanya gibi eski Doğu Bloğu ülkeleri de yer alıyor.

Rusya, Ukrayna'nın NATO'ya alınmasını "kırmızı çizgiyi aşmak olur" diye nitelendirmişti.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # karadeniz # nato # Biden # washington # savaş # Polonya # işgal # Beyaz Saray # romanya # Jen Psaki # litvanya # estonya # kışkırtma # letonya # ABD Rusya ilişkileri # Rusya Ukrayna Karadeniz # Rusya Ukrayna ABD # Putin Biden görüşmesi # Rusya Ukrayna meselesi