9. Maden Türkiye Fuarı: Fuara 27 yabancı ülke ile Türkiye’den 300'den fazla firma katıldı

Madencilik sektörünün bir araya geldiği Maden Türkiye 2021 Fuarı, 9. kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, madencilik sektörünün önemine ve gelişimine ilişkin açıklamalar yaptı. Fuar 12 Aralık'a kadar devam edecek.

9. Maden Türkiye Fuarı: Fuara 27 yabancı ülke ile Türkiye’den 300'den fazla firma katıldı

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Talip Keskin

Avrasya coğrafyasında gerçekleştirilen sektörün en kapsamlı fuarı olan Maden Türkiye 2021 Fuarı, 27 yabancı ülke ile Türkiye’den 300'den fazla firmaya ev sahipliği yapıyor.

9. Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri Fuarı İstanbul'da açıldı.

Fuarın açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, TİM Başkanı İsmail Gülle, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güven Önal da katıldı.

Açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, madencilik sektörünün önemi ve gelişimine ilişkin açıklamalar yaptı.

TİM Başkanı İsmail Gülle ise son dönemde ihracat rekorlarının kırıldığını söyleyerek, "Aylık bazda 20 milyar dolar ve üzeri ihracatın kalıcı olduğunu artık gördük. 2025 yılında 300 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var" ifadelerini kullandı

Maden sektöründeki tüm paydaşları bir araya getiren fuar 12 Aralık'a kadar devam edecek.

# maden # sektör # fuar # madencilik