Haseke'de aileler PKK/YPG'yi protesto etti

ABD güdümlü terör örgütü PKK/YPG Suriye’de işgal altında tuttuğu Haseke’de 3 çocuğu daha kaçırdı. Bölgede terör örgütünü istemeyen aileler, PKK/YPG’ye isyan etti. Hasseke’de sokağa çıkan aileler, terör örgütünü protesto etti, evlatlarını geri istedi.

Haseke'de aileler PKK/YPG'yi protesto etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’deki kara gücü PKK/YPG'nin çocukları kaçırıp ellerine silah vermesine, Kürt aileleri isyan etti.

Terör örgütü PKK/YPG, son 1 haftada Haseke’nin Amuda ilçesinde 3 kız çocuğunu daha kaçırdı. 15 ve 16 yaşlarındaki Hediyye Abdürrahim Anter, Evin Celal Halil ve Ayana İdris İbrahim adlı çocukların Haseke’deki sözde eğitim kamplarına götürüldüğü belirtildi.

Bölgede terör örgütüne karşı olan Kürtler, PKK/YPG’nin çocuk kaçırmasına tepki gösterdi. Haseke ilçe merkezinde bir araya gelen aileler, çocukların serbest bırakılmasını istedi.

Aileler, çocuklarının askeri eğitime alındığı ve 6 ay boyunca çocuklarıyla görüşemeyeceklerine dair, kendilerine mesajlar gönderildiğini ifade ediyor. Evladının peşine düşen ailelere ise, PKK/YPG’li teröristler tarafından işkence yapıldığı belirtiliyor.

Haseke’de daha öncede çok sayıda çocuk kaçırıldı. Terör örgütü YPG/PKK'nın, çocukları "savaşçı" olarak kullanması, insan kaçaklığı raporlarına da yansımıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 26 Haziran 2020 tarihli "İnsan Kaçakçılığı Raporu"nda, "YPG, kamplardan 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarını bile zorla silah altına aldı" ifadesine yer verilmişti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi de, Haseke’de saflarına katmak için çocukları istismar eden YPG/PKK'yı yayınladığı bildiri ile kınadı.

Bildiride, terör örgütüne destek veren ABD ve Avrupa ülkelerinden de YPG/PKK’nın paravan kuruluşu Suriye Demokratik Güçleri’ne, kaçırılan çocukları serbest bırakması için baskı yapması istendi.

# abd # pkk # YPG # terör örgütü pkk # protesto # haseke # terör örgütü ypg