Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Zengezur Koridoru bölge ticaretinin önemli bir parçası olacak''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Zengezur Koridorunun Avrasya'da ticaretin önemli bir parçası olacağını söyledi. Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Liderler Zirvesinde konuşan Aliyev, ülkesinin Karabağ'da altyapı ve yeniden inşa çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Zengezur Koridoru bölge ticaretinin önemli bir parçası olacak''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev, Ekonomik İş birliği Teşkilatı zirvesinde, Karabağ’daki altyapı ve ulaşım çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

İşgalden kurtarılan Karabağ ve Doğu Zengezur'u yeşil enerji bölgeleri ilan ettiklerini belirten Azerbaycan’ın sadece kendi öz kaynaklarını kullanarak bölgeye yeni şehirler ve köyler inşa ettiğini söyledi.

Aliyev konuşmasında, Kars'tan başlayıp Bakü'ye uzanacak olan Zengezur Koridoruna vurgu yaptı; "Bugün Zengezur koridorunun gerçeğe dönüştüğünü söyleyebilirim. Bu yeni ulaşım altyapısı, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarının önemli bir parçası olacak" dedi.

# aliyev # Karabağ # kars # İlham Aliyev # Bakü # türkiye azerbaycan # azerbaycan türkiye # Zengezur koridoru # azerbaycan Zengezur Koridoru # Ekonomik İş birliği Teşkilatı