Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den dolar çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den şirketlere dolar çağrısı yaptı. İş insanlarından faiz indirimlerini fırsat bilmelerini ve çekilen kredileri dolara yatırmamalarını isteyen Nebati, 'Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den dolar çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den iş insanlarına 100'er milyon dolar bozdurun çağrısı geldi.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Hazine ve Maliye Bakanı'nın iş dünyasıyla buluştuğu toplantıdan ayrıntılar verdi. Bakanın toplantıda iş dünyasının en temel şikâyet konusu kurların seyrine vurgu yaptığı belirtildi.

Enflasyonun ve döviz kurlarının düşmesi gerektiği konusunda iş dünyasıyla hem fikir olduğunu belirten Nebati, İş insanlarından faizlerin düşmesini fırsat bilip, bankadan çektikleri parayı dolara yatırmamalarını istedi.

Yeni ekonomik modelin anlatıldığı toplantıda cari açıktaki iyileşmeye de vurgu yapıldı… Bakan Nebati iş dünyasına da ''Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

# enflasyon # dolar # dolar ne kadar # nureddin nebati # Nureddin Nebati kimdir # Nureddin Nebati haberleri # Nureddin Nebati faiz # Nureddin Nebati açıklamaları # Nureddin Nebati son dakika açıklamaları