''Israrlı takip fiili'' nedir?

Cumhuriyet Kadınları Derneği ''Israrlı Takip'' fiilinin suç olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer almasını savunuyor. Peki, ''Israrlı Takip'' ne demek? Neden suç olarak tanımlanmalı? Yasal düzenleme var mı? ''Israrlı Takip'' fiili Kadına yönelik şiddettin neresinde yer alıyor? Bu sorulara Av. Nuriye Kadan yanıt verdi.

''Israrlı takip fiili'' nedir?

Gelişen teknoloji ve değişen dünya ile birlikte suç tanımlarına da yenileri ekleniyor. İşte onlardan biri de ''Israrlı Takip Fiili''.

Aslında biz onu daha çok ''stalking'' sözcüğüyle tanıyoruz. Ulusal Kanal'a konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan ''Israrlı Takip Fiilini'' anlattı.

Bir kişiye ısrarla mesaj atıp rahatsız etmek, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara rahatsız edici boyutta yorumlar yapmak ya da bir kadına yine istemediği halde sürekli çiçek göndermek gibi eylemler ''Israrlı Takip'' fiilinin konusu.

''Israrlı Takip''in suç olarak görülmesi için Adalet Bakanlığı'nın çalışmalar yaptığını belirten Kadan, "Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak bu gelişmeyi olumlu buluyoruz" dedi.

Israrlı takibe kadınların daha fazla maruz kaldığını söyleyen Avukat Nuriye Kadan, dernek olarak bu filinde bir şiddet olduğunu savunduklarını ifade etti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği ''Israrlı Takip'' fiilinin suç sayılabilmesi için çalışmalarına devam edecek.

# adalet bakanlığı # suç # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # türk ceza kanunu # nuriye kadan